Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Διαστημική πύλη η Καλαμάτα!

Μπορεί η ανάπτυξη να μην έχει φτάσει ακόμη στην Ελλάδα σε λίγους μήνες όμως φτάνουν τα UFO! Και δεν φτάνουν όπου όπου, αλλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, την Καλαμάτα! Τυχαίο; Νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα; Ρωτήστε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, τους τοπικούς άρχοντες, τους τοπικούς καναλάρχες… οι οποίοι εδώ και κάποιους μήνες έχουν αναλάβει να «εξηγήσουν» στους πολίτες τι ακριβώς πρόκειται να τους συμβεί: Η πόλη τους πρόκειται να μετατραπεί μέσα στα επόμενα χρόνια (έτσι λέει το χρονοδιάγραμμα) σε διαστημική πύλη!

Μάλιστα, καλά ακούσατε. Η Καλαμάτα (γι’ αυτή μιλάμε πάντα) θα ζήσει το δικό της «success story » χάρη σε ένα «διαστημικό» project, του οποίου τα προσδοκώμενα έσοδα αγγίζουν τα 760 δισ. ευρώ (αρκετά για να μηδενίσουν το εθνικό χρέος της Ελλάδας, της Κύπρου και να δώσουμε και σε κανέναν άλλον ταλαίπωρο...).

English: The NASA insignia. Español: Insignia ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Όλα ξεκίνησαν με μια συνέντευξη στην τοπική τηλεόραση του δρα Περικλή Παπαδόπουλου, του Μεσσήνιου καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια και ερευνητή στο κέντρο Ames της NASA.

Ο δρ Παπαδόπουλος - ο οποίος ήταν και υπεύθυνος του θερμικού προστατευτικού συστήματος στο πρόγραμμα προσεδάφισης του Curiosity στον πλανήτη Άρη - είχε επισημάνει ότι υπάρχουν προοπτικές για επενδύσεις στην Ελλάδα και τη Μεσσηνία ειδικότερα… και έκανε το «λάθος» να αναφερθεί σε ορισμένες, ταπεινές αρχικά, δικές του σκέψεις.

Για παράδειγμα, ανέφερε ότι θα μπορούσε, σε τρία χρόνια ενδεχομένως, η Καλαμάτα να φιλοξενήσει τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου διαπλανητικών ερευνητικών αποστολών IPPW ή ακόμη ότι έχει κάνει πρόταση στη διεύθυνση της NASA να κατασκευάσει έναν μικροδορυφόρο που θα προορίζεται αποκλειστικά για ελληνική χρήση και του οποίου το κόστος (60.000 δολάρια) θα καλυπτόταν από… συνεισφορές της τάξης του 1 με 10 ευρώ μέσω Διαδικτύου. Πώς φτάσαμε από αυτό στα 760 δισ.; Εύκολα!

Με την παρέμβαση των τοπικών αρχόντων μέσα σε μόλις δύο μήνες μετέτρεψαν τον δρα Παπαδόπουλο σε ένα είδος «Μεσσία», στέλνοντας ολόκληρη την τοπική κοινωνία κυριολεκτικά στο… διάστημα.

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, παρουσιάστηκε η πρόταση για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου της NASA και διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, που θα περιλαμβάνει διαστημικό εμπορικό κέντρο, διαστημικό πανεπιστήμιο και διαστημικό θέρετρο Ο κ. Τατούλης, συγκινημένος από τις προοπτικές… απογείωσης της περιφέρειάς του, διαβεβαιώνει πως «αυτές είναι οι καινοτόμες ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας. Και για όποιον δεν έχει καταλάβει ακόμη την «καινοτομία» του πράγματος, υπάρχει ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός που το εξηγεί περίφημα: «Χαβάι - Καλαμάτα σε 45 λεπτά!».

Την ίδια ώρα, άλλος τοπικός καναλάρχης… μας υπενθυμίζει πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, εάν δεν είχαμε έναν τόσο καλό πρωθυπουργό, ο οποίος έσπευσε να δώσει προσωπικά εντολή προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να βγουν τα χρονοδιαγράμματα και τα κοστολόγια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...