Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία»

the logo of syriza
the logo of syriza (Photo credit: Wikipedia)
Να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία ζητούν από τους αντιπεριφερειάρχες των νομών της Περιφέρειας οι Πελοποννήσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Κοδέλας και Θανάσης Πετράκος καλούν τους αντιπεριφερειάρχες «να αρνηθούν την καθιέρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας με τη δυνατότητα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων, πέραν των υποχρεωτικών Κυριακών που προβλέπει ο νόμος και πέραν των ειδικών ρυθμίσεων που υπάρχουν σε τουριστικές περιοχές και τουριστικά καταστήματα».
Οι βουλευτές θεωρούν ότι «αυτές οι ρυθμίσεις θα πρέπει να ισχύσουν και για τους πέντε νομούς της Περιφέρειας, ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων των νομών». Εκφράζουν την πίστη ότι οι αντιπεριφερειάρχες οφείλουν να αποφασίσουν, «λαμβάνοντας καθοριστικά υπόψη το γεγονός της καθολικής αντίθεσης όλων των φορέων, των εργαζομένων και των επαγγελματιών στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως «η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί δώρο στις μεγάλες αλυσίδες και θα δώσει τη χαριστική βολή στις οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις. Τα δήθεν οφέλη για τους εργαζόμενους απλά δεν υπάρχουν και το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι ένας εργασιακός μεσαίωνας, με εργασία 365 ημερών. Αντίθετα είναι βέβαιο πως η αδυναμία κάλυψης του επιπλέον κόστους λειτουργίας των καταστημάτων θα επιταχύνει τα λουκέτα και τις απολύσεις». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/item/27688-syriza
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...