Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δ.Σ. Άργους Μυκηνών: Απαξιωτική κίνηση η απόφαση της κυβέρνησης

Το Δ.Σ. Άργους Μυκηνών καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτελεί κίνηση απαξιωτική για το ρόλο, τη σημασία και την προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, που έχει αναλάβει το μεγάλο φορτίο τώρα, την περίοδο της κρίσης.

            Η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη συνταγματική επιταγή για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την αποκέντρωση και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση, με βάση τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. 

            Οι αρμοδιότητες αυτές είναι πολύ σημαντικές και αφορούν στο σκληρό πυρήνα των αρμοδιοτήτων των Δήμων ως κατεξοχήν τοπικών υποθέσεων. 

             Είναι πασιφανές ότι κυριαρχεί από μέρους του κράτους η αδυναμία, η προχειρότητα και μεγάλες αστοχίες στη λήψη αποφάσεων. Αυτές τις προχειρότητες, αστοχίες και αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης, με απόφασή της η κυβέρνηση έρχεται να τα φορτώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και διαθεσιμότητα των υπαλλήλων της, δηλαδή την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος καλείται για μια ακόμη φορά να πληρώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί κάποιοι την θεωρούν το εύκολο θύμα αφού έχει στοχοποιηθεί και αποτελεί άντρο, κατά κάποιους, της διαφθοράς.

Σήμερα λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η λυσσώδης κατασυκοφάντηση και απαξίωση των αιρετών και της Αυτοδιοίκησης, είχε ως στόχο να την καταστήσουν το εύκολο θύμα σε μέτρα που θα έπαιρνε η κυβέρνηση και ήθελε να τα φορτώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ζητάμε ως δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους Μυκηνών: 

  1. αναλογική επιβάρυνση των μέτρων σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με αίσθημα δικαιοσύνης και όχι στην υπέρμετρη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτά.
  2.  οι Δημοτικοί Αστυνομικοί όσο και οι σχολικοί φύλακες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Αυτοδιοίκησης και ασκούν ζωτικής σημασίας λειτουργίες για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας. Όλοι ομιλούμε για αύξηση της εγκληματικότητας και της καθημερινής παραβατικότητας. Επομένως, τόσο οι Σχολικοί Φύλακες, όσο και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, θεωρούνται απαραίτητοι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά.
  3. ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου στα θέματα που μας αφορούν και το άνοιγμα ενός σοβαρού και υπεύθυνου διαλόγου.

Αφού συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα υπογράφεται ως ακολούθως:

Ο Δήμαρχος
Ο Πρόεδρος
Τα Μέλη
Δ. Καμπόσος
Θ. Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...