Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ναύπλιο: Μουσικός και ανθρώπινος θρίαμβος με τα αντιρατσιστικά μηνύματα του George Gershwin

Με το Nafplion Festival Ensemble, συνεχίστηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2013, το 22ο Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου, που παρουσίασε το ιδιαιτέρως απαιτητικό σεξτέτο του Μέντελσον καθώς και την ορχηστρική σουίτα της όπερας "Porgy and Bess" -έναν αρτιστικό θρίαμβο, τόσο μουσικό όσο και ανθρώπινο, γεμάτο αντιρατσιστικά μηνύματα, του George Gershwin.

Ο διακεκριμένος βιολονίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κυκλάδων Γιάννος Μαργαζιώτης, ο κορυφαίος του κοντραμπάσου της Εθνική Λυρικής Σκηνής Βασίλης Παπαβασιλείου, o Α' βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Απόλλων Γραμματικόπουλος συνάντησαν την κάτοχο της υποτροφίας «Richard Wagner» Ai Motohashi, τον σολίτσα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Οντένσε Rafael Altino, τον τσελίτσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ελσίνκι Jaani Helander και μία εξέχουσα φυσιογνωμία του
κλαρινέτου, τον διεθνούς φήμης Γάλλο Michel Lethiec -σε μια βραδιά που η σύμπραξη Ελλήνων και ξένων μουσικών εντυπωσίασε.

Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί
Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί
Rafael Altino, βιόλα
Jaani Helander, τσέλο
Βασίλης Παπαβασιλείου, κοντραμπάσο
Ai Motohashi, πιάνο
Michel Lethiec, κλαρινέτο


Παρόντες στην χθεσινή συναυλία ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Κ.Χελιώτης, ο καλλιτεχνικός  διευθυντής του Φεστιβάλ Γ. Βακαρέλης και πολύς κόσμος που απόλαυσε κάτω από το φως της πανσελήνου την εξαιρετική μουσική παράσταση.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...