Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Λεηλασίες στο νεκροταφείο Καλαμάτας

Ακόμη και το  λάδι από τα καντήλια κλέβουν από τα μνήματα στο νεκροταφείο της Καλαμάτας οι ιερόσυλοι... που δεν διστάζουν να «χτυπούν» ακόμη και υπό το φως του ήλιου χωρίς να φοβούνται μήπως γίνουν αντιληπτοί!

Οι κλοπές αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο και οι συγγενείς που πηγαίνουν να επισκεφτούν τους τάφους των δικών τους, τους βρίσκουν συχνά λεηλατημένους.

Οι αρπαγές λαδιού, καντηλιών και εικονισμάτων από τα μνήματα κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καλαμάτας να ξεκινήσει διαδικασίες για την ανάθεση της φύλαξης του νεκροταφείου σε ιδιωτική εταιρεία και ήδη αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Στο στόμα του… λύκου βρέθηκαν τέσσερις τσιγγάνοι στο Αγρίνιο, όταν κύλησαν στο πρανές μιας αερογέφυρας ένα καρούλι με καλώδιο μήκους περίπου 160 μέτρων που είχαν κλέψει από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για να το φορτώσουν στο αυτοκίνητό τους!

Ακριβώς από κάτω τους περίμεναν… αστυνομικοί της Ασφαλείας οι οποίοι συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, ενώ οι τρεις συνεργοί του πρόλαβαν να εξαφανιστούν. Το καλώδιο αξίας 5.000 ευρώ επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν μια βιομηχανία στην Κορυφή Ημαθίας και, αφού εξουδετέρωσαν το σύστημα συναγερμού, έκλεψαν ένα φορτηγάκι της εταιρίας, το φόρτωσαν με καταλύτες, εξατμίσεις, εργαλεία, τροχούς κοπής, καλύμπρες και μήτρες καταλυτών αξίας 50.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με αυτό.

Ολόκληρο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό μαζί με τα ρομποτικά συστήματα φωτισμού,έκλεψαν άγνωστοι από ένα καλοκαιρινό νυχτερινό κέντρο έξω από την Ορεστιάδα! Οι δράστες φαίνεται πως μετέφεραν τα κλοπιμαία φορτηγό μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...