Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ. Αχαϊας: ΟιΔημοτικές Κοινότητες βασικό κύτταρο της Αυτοδιοίκησης


Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, οι προγραμματισμένες συναντήσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς με τα συμβούλια των δημοτικών Κοινοτήτων της Πάτρας.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο Αρκτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Συμβούλιο ο Πρόεδρος του κ. Νώντας Παπαδέας και Διαμερισματικοι Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής. Από την Δημοκρατική Αριστερά συμμετείχαν ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Σταυρόπουλος, και η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Αλεξάνδρα Γκοριτσοπούλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αρσιτεράς τόνισαν οτι θεωρούν τις Δημοτικές Κοινότητες ως το βασικό κύτταρο της Αυτοδιοίκησης και θα αγωνιστεί τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο ώστε, ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, να δοθούν οι απαραίτητες αρμοδιότητες, πόροι και ενθάρρυνση ώστε να αποτελέσουν την αυθεντική έκφραση των πολιτών.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση σε φιλική ατμόσφαιρα στην όποιαν ο κ. Παπαδέας και οι παρόντες Σύμβουλοι εξέθεσαν με πληρότητα τα προβλήματα της περιοχής και τα λειτουργικά προβλήματα του Διαμερίσματος. Η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να ευχαριστήσει όλους για την υποδοχή, την πληροφόρηση και την συζήτηση.

Άμεσα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλα τα διαμερίσματα του δήμου Πατρών στα οποία έχει ήδη σταλεί σχετικό αίτημα και στην συνέχεια με αυτά των υπόλοιπων δήμων του νομού Αχαϊας. Στο τέλος των συναντήσεων θα υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση στήριξης των Δημοτικών Κοινοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...