Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Mεταφορά των καταθέσεων Αχαϊκής Συνεταιριστικής στην Εθνική τράπεζα

Τη μεταφορά των καθετικών προϊόντων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας Συν.Π.Ε. στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε η Επιτροπή Αντγωνισμού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αρμόδιο Τμήμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεδρίασε σήμερα και με την υπ’ αριθ. 542/VIΙ/2012 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα κατ’ άρθρο 6 του ν. 3959/2011 συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όλων των συμβατικών σχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς που καταρτίστηκαν μεταξύ του πιστωτικού συνεταιρισμού Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα Συν.Π.Ε. (μέχρι τη θέση του σε ειδική εκκαθάριση) και τρίτων, καθώς και των απαιτήσεων τρίτων κατά της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας Συν.Π.Ε. που απορρέουν από συμβάσεις προθεσμιακών καταθέσεων.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε ήδη, λόγω του κατεπείγοντος, επιτρέψει, με την από 23/3/2012 υπ’ αριθ. 537/VII/2012 απόφασή της, την κατά παρέκκλιση πραγματοποίηση της ως άνω συγκέντρωσης πριν από την έκδοση εγκριτικής απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 του ν. 3959/2011.

Για την απόφασή της αυτή, συνεκτίμησε λόγους που ανάγονται στην προστασία της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και το γεγονός ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν δημιουργούσε και εκ πρώτης όψεως απειλή για τον ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...