Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τέλη καλοκαιριού έτοιμη η πλατεία Αρεως στην Τρίπολη


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Τρίπολης από τον δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και τον εργολάβο κ .Χρήστο Χρονόπουλο το συμφωνητικό για τα έργα της δεύτερης φάσης ανάπλασης της πλατείας Άρεως. Τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε:

"Μετά από την επίμονη προσπάθεια μας επιτέλους θα ολοκληρωθεί η πλατεία Άρεως, ένα έργο που καιρό τώρα είχε σταματήσει. Άλλωστε το πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας για ολοκλήρωση της πλατείας ήταν από τους πρωταρχικούς στόχους μας . Γι αυτό και καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την ολοκλήρωση της .

Το έργο της β’ φάσης της Πλατείας Άρεως αφορά ουσιαστικά το χώρο της πλατείας καθώς και την επέκταση της πεζοδρόμησης, από τη γωνία της Δημητρακοπούλου μέχρι Παπαρηγοπούλου, τους δυο κάθετους δρόμους, την Οικονομίδου και τη Δημητρακοπούλου, από την Εθνικής Αντίστασης προς την πλατεία  και τον πεζόδρομο μπροστά στον Προφήτη Ηλία που είναι μια παρέμβαση. Θα ανοίξει ένα τμήμα του κήπου και θα γίνει πλατεία όπως και η οδός 23ης Σεπτεμβρίου  που είναι από το Τουριστικό έως το 9ο Δημοτικό και οι κάθετοι πίσω από το ξενοδοχείο Μαίναλο και στην οδό Ομήρων που καταλήγει στη Πλατεία Άρεως.

Ο εργολάβος Χρήστος Χρονόπουλος επεσήμανε ότι οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά ώστε να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή όχληση προς τους επιχειρηματίες της περιοχής .

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ανέφερε επίσης ότι σύντομα η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει και σε άλλες σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης του αστικού ιστού της πόλης , με προτεραιότητα την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Αγ. Βασιλείου. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/24600-anaplasi-plateias-arews-tripoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...