Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Καλαμάτα: Να προστατευθεί το brand name «ελιά Καλαμάτας»


Την προστασία του brand name ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) «ελιά Καλαμάτας», ζητά ο δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και πρόεδρος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη. 

Ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του κατά της προσπάθειας που καταβάλει η ΠΕΜΕΤΕ, (Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών- Τυποποιητών- Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών), να ακυρωθεί η ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας».

 Ο Παναγιώτης Νίκας καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, «να απορρίψει τις αβάσιμες αιτιάσεις της ΠΕΜΕΤΕ και να εγκρίνει το αίτημα επέκτασης της ζώνης ΠΟΠ για την ελιά Καλαμάτας, από τον νομό Μεσσηνίας στις όμορες περιοχές της νότιας Πελοποννήσου. Με τον τρόπο αυτόν θα προστατευθεί η ΠΟΠ Καλαμάτα για την ελιά και το προϊόν θα αποκτήσει κρίσιμη μάζα, εμπορικώς αξιοποιήσιμη».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, στην επιστολή του, χαρακτηρίζει «εξωφρενική» την απαίτηση της ΠΕΜΕΤΕ και σημειώνει πως αυτό «προκαλεί την εναντίωση οιουδήποτε σκεπτόμενου ανθρώπου, δεδομένου ότι στρέφεται κατά του δεύτερου σπουδαιότερου ελληνικού brand name, όσον αφορά στα αγροδιατροφικά προϊόντα, μετά τη φέτα ΠΟΠ», με την επίκληση εμπορικών λόγων, την ίδια στιγμή –μάλιστα- που όλοι προσπαθούν να αποκτήσουν κατοχύρωση του προϊόντος τους με ονομασία ΠΟΠ.

Επίσης ζητά από τον υπουργό να δώσει αυστηρές εντολές στον ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT (Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων), ώστε να εντείνει τους ελέγχους, με τη συνδρομή του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), «φτάνοντας μέχρι το χωράφι, ώστε ελιά ΠΟΠ Καλαμάτα να ονομάζεται μόνο εκείνο το εκλεκτό προϊόν που συμμορφώνεται προς την παρούσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...