Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τα ταξί Καλαμάτας σταματούν τη μεταφορά ΑΜΕΑ μαθητών

Να σταματήσουν τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία της Καλαμάτας, από τη Δευτέρα 1η Απριλίου, ετοιμάζονται 45 ταξιτζήδες της Μεσσηνίας.

Διαμαρτύρονται για τα χρήματα που τους οφείλονται από τον Απρίλιο του 2012 και για το "κούρεμα" 10% που τους κάνουν, αναδρομικά μάλιστα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2011 - 2012.

Η χθεσινή συνάντησή τους στο Διοικητήριο με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και το διευθυντή Οικονομικών Γιώργο Λαμπρόπουλο απέβη άκαρπη, όπως μας επεσήμαναν.
"Δε μας διασφαλίζουν πότε θα πληρωθούμε. Είμαστεαπλήρωτοι από τον Απρίλιο του 2012", σημείωσαν οι διαμαρτυρόμενοι επαγγελματίες. Παρατήρησαν πως "υπάρχει η πίστωση, αλλά γίνεται "κούρεμα" 10% σε όλη τη χρονιά 2011 - 2012", που σημαίνει ότι θα πάρουν ακόμα λιγότερα χρήματα για το τελευταίο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς".

Τόνισαν αγανακτισμένοι ότι "αδυνατούμε να ρίξουμε καύσιμα, να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και σταματάμε τη μεταφορά. Μας είπαν ότι προηγείται το ΚΤΕΛ και μετά θα πληρωθούμε εμείς, αλλά δε μας λένε πότε".

Αντιδρώντας στην περικοπή του 10% ταξιτζής μας επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι "έχουμε πληρώσει φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ και ανέβηκα κλίμακα εισοδήματος χωρίς την περικοπή. Εχουμε υπογράψει συμβάσεις".

Η οφειλή, όπως μας είπαν, είναι από 2.500 έως και 12.000 με 15.000 ευρώ.

/ eleftheriaonline.gr Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/24535-taxi-stamatoyn-metafora-amea-mathiton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...