Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

3ο P.I.C.K.: Υπερθέαμα στο κέντρο της Πάτρας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το P.I.C.K. BP Ultimate στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Ο αγώνας καρτ που πραγματοποιήθηκε...για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια, έγινε θεσμός και φέτος ήταν καλύτερος από κάθε άλλη φορά, αποζημιώνοντας και πάλι τους χιλιάδες θεατές που κατέκλεισαν τα 920 μέτρα της πίστας.

Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 70 οδηγών καρτ που έδωσαν μεγάλες και θεματικές μάχες καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το αγωνιστικό μέρος του διημέρου περιελάμβανε αγώνες των κατηγοριών : ΄΄MINI΄΄ (με οδηγούς ηλικίας 8-12 ετών, δίχρονους κινητήρες μέχρι 60 κ.εκ. και ελάχιστο βάρος μαζί με τον οδηγό 105 κιλά), ΄΄LOUX΄΄ (με οδηγούς ηλικίας άνω των 15 ετών που συμμετέχουν μόνο στον τοπικό θεσμό LOUX με καρτ 125 κ.εκ.), ΄΄BP – 125΄΄ ( ίδιοι κανονισμοί και προδιαγραφές με της LOUX, που συμμετέχουν όμως οδηγοί από όλη την Ελλάδα) και ΄΄SUPER΄΄ ( με εξατάχυτα καρτ, οδηγούς ηλικίας άνω των 15 ετών με το ελάχιστο βάρος του συνόλου να διαφοροποιείται από τα 170 μέχρι τα 180 κιλά ανάλογα τον τύπο του κινητήρα.). Ανάμεσα στους αγώνες υπήρχαν πολλές παράλληλες μηχανοκίνητες και όχι μόνο εκδηλώσειςπου κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου ψιλά.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου άνοιξε με γρήγορα και ρομαντικά περάσματα αγωνιστικών και ιστορικών αυτοκινήτων αντίστοιχα, ζεσταίνοντας τους θεατές που ήταν κρεμασμένοι στα προστατευτικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της διαδρομής. Ακολούθησαν οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές των κατηγοριών MINI, LOUX, BP - 125 και SUPER και συνεχίστηκε με τον πρώτο αγώνα των παραπάνω κατηγοριών εκτός της SUPER που δεν πραγματοποιήθηκε λόγο μιας προηγούμενης καθυστέρησης που προήλθε μετά από έξοδο. Η ημέρα πλαισιώθηκε από πολλά special events, με μονοθέσια και ακροβατικές φιγούρες της ιταλικής ομάδας «Stunt Show Motori» που έκαναν μερικούς γύρους με τις BMW E36 στις δύο ρόδες και το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό τους να κάνει τούμπες στους δρόμους του ιστορικού κέντρου.

Το πρωί της Κυριακής μετά το καθιερωμένο warm up, ακλούθησε ο αναβληθέντας αγώνας της κατηγορίας SUPER και στη συνέχεια επίδειξη drift, από τον δύο φορές πρωταθλητή Ελλάδας Παπαλεξόπουλο με την Toyota Supra, γρήγορα περάσματα αγωνιστικών αυτοκινήτων και παρέλαση ιστορικών μοτοσυκλετών. Στις παράλληλες εκδηλώσεις ήταν και ο ΄΄ 1ος Ποδηλατικός Γύρος Πατρών΄΄, η εμφάνιση του νικητή του Dakar 2003 στην κατηγορία των 400 κ.εκ. Βασίλη Ορφανού, που έκανε μερικούς γρήγορους γύρους με την μοτοσυκλέτα του, όπως και η Formula Gloria και τα μονοθέσια του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που έδειξαν και αυτά με τη σειρά τους τις ικανότητές τους. Οι μικροί επίδοξοι οδηγοί καρτ και ποδηλάτες έκαναν μερικούς ενθουσιώδεις γύρους στην πίστα, πριν κλείσουν την εκδήλωση με τα ακροβατικά τους οι ιταλοί της ομάδας «Stunt Show Motori».

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του P.I.C.K. BP Ultimate, οι μάχες και οι στενές επαφές δεν είχαν σταματημό σε όλες τις κατηγορίες. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον τρόπο που οδηγεί ο Βέλγος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής καρτ Jonathan Thonon που συμμετείχε στην κατηγορία SUPER.

Ο Jonathan Thonon επικράτησε με άνεση κατακτώντας τη νίκη και στους δύο αγώνες της κατηγορία SUPER, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες οι Αλέξανδρος Λειβησιάνος και Χρήστος Σαγανάς μοιράστηκαν την πρώτη θέση, στον ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα της κατηγορίας MINI, o Χρήστος Δούβρης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον ημιτελικό και στον τελικό της LOUX και ο Δημήτρης Ζερβός επικράτησε του ανταγωνισμού σε ημιτελικό και τελικό της ΒΡ125.



www.peritroxon.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...