Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση του Ν. Τσούκαλη για τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του προαστιακού

Δήλωση για τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τον Προαστιακό έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης.

"Η συζητούμενη τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, εκ μέρους του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, κατά της λεωφορειακής γραμμής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Ρίο προς το Πανεπιστήμιο και αντίστροφα, η οποία εξυπηρετεί τους ολοένα και αυξανόμενους επιβάτες του προαστιακού, αποτελεί άστοχη και ανησυχητική εξέλιξη για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη μας.

Είχαμε πολλές φορές την ευκαιρία να εκφράσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στο εγχείρημα του προαστιακού και να ζητήσουμε την επέκτασή του και τη συνέχιση της λειτουργίας του παράλληλα με τα ταξί και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι λυπηρό στο όνομα στενών συντεχνιακών συμφερόντων να ζητείται ουσιαστικά η διακοπή λειτουργίας του πλέον οικολογικού μέσου μεταφοράς, σε μια πόλη που στενάζει από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, όταν ο προαστιακός καταγράφει πληρότητες έως και 100% στις ώρες αιχμής, και οι τοπικοί φορείς και σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα. Την ώρα της απαξίωσης του ελληνικού σιδηροδρόμου, η Πάτρα οφείλει να στείλει το δικό της ηχηρό μήνυμα ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...