Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (7-6-2013), από το μεσημέρι έως το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 227 άτομα, εκ των οποίων 160 ημεδαποί και 67 αλλοδαποί, καθώς και σε 176 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα οκτώ (38) άτομα, από τα οποία δώδεκα (12) ήταν ημεδαποί και είκοσι έξι (26) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν επτά (7) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
· Έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
· Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που έγινε 27-5-2013 στην Σκάλα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ για κλοπή, καθώς και από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2013 στο Βλαχιώτη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ για κλοπή.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, σαράντα έξι (46) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα, καθώς και μία (1) σπάθα μήκους -28- εκατοστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...