Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο ορεινό χωριό των Λιμνών, του δήμου Άργους Μυκηνών .


Ο ομώνυμος ιερός ναός που είναι αφιερωμένος στην Υπαπαντή του Χριστού, μαζεύει κάθε χρόνο πάρα πολύ κόσμο από την Αργολίδα και την Κορινθία μιας και στον ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου.

Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας σε όλο το χωριό, προς ευλογία των κατοίκων.

Παρών στον εσπερινό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλάγης Γ.Μανιάτης, ο υφυπουργος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, οι αντιδήμαρχοι Χ.Πετσέλης και Π.Δούρος, ο υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λιμνιατών Κορινθίας Κ.Πίτσιος, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του νομού και πλήθος κόσμου.


Φέτος από τον Σύλλογο Λιμνιατών Κορίνθου, με πρωτοβουλία τού Προέδρου Κων/νου Πίτσιου ναυλώθηκε λεωφορείο για την δωρεάν μεταφορά αυτών πού δεν είχαν την δυνατότητα να έλθουν με δικά τους μέσα από Κόρινθο και Αρχαία Κόρινθο.Η Υπαπαντή του Κυρίου

Το γεγονός αυτό εξιστορεί ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Β’ κεφάλαιο, στ.22-35.

Συνέβη 40 μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού Ιησού. Σύμφωνα με το Μωσαϊκό Νόμο, η Παρθένος Μαρία, αφού συμπλήρωσε το χρόνο καθαρισμού από τον τοκετό, πήγε στο Ναό της Ιερουσαλήμ μαζί με τον Ιωσήφ, για να εκτελεσθεί η τυπική αφιέρωση του βρέφους στον Θεό, κατά το «παν άρσεν διανοίγον μήτραν άγιον τω Θεώ κληθήσεται» και για να προσφέρουν θυσία, που αποτελούνται από ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο μικρά περιστέρια.
Κατά τη μετάβαση αυτή, δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του ο υπερήλικος Συμεών.
Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν ήλθε να καταργήσει το Μωσαϊκό Νόμο, όπως ισχυρίζονταν οι Φαρισαίοι και Γραμματείς, αλλά να τον συμπληρώσει και να τον τελειοποιήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...