Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο ορεινό χωριό των Λιμνών, του δήμου Άργους Μυκηνών .


Ο ομώνυμος ιερός ναός που είναι αφιερωμένος στην Υπαπαντή του Χριστού, μαζεύει κάθε χρόνο πάρα πολύ κόσμο από την Αργολίδα και την Κορινθία μιας και στον ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου.

Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας σε όλο το χωριό, προς ευλογία των κατοίκων.

Παρών στον εσπερινό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλάγης Γ.Μανιάτης, ο υφυπουργος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, οι αντιδήμαρχοι Χ.Πετσέλης και Π.Δούρος, ο υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λιμνιατών Κορινθίας Κ.Πίτσιος, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του νομού και πλήθος κόσμου.


Φέτος από τον Σύλλογο Λιμνιατών Κορίνθου, με πρωτοβουλία τού Προέδρου Κων/νου Πίτσιου ναυλώθηκε λεωφορείο για την δωρεάν μεταφορά αυτών πού δεν είχαν την δυνατότητα να έλθουν με δικά τους μέσα από Κόρινθο και Αρχαία Κόρινθο.



Η Υπαπαντή του Κυρίου

Το γεγονός αυτό εξιστορεί ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Β’ κεφάλαιο, στ.22-35.

Συνέβη 40 μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού Ιησού. Σύμφωνα με το Μωσαϊκό Νόμο, η Παρθένος Μαρία, αφού συμπλήρωσε το χρόνο καθαρισμού από τον τοκετό, πήγε στο Ναό της Ιερουσαλήμ μαζί με τον Ιωσήφ, για να εκτελεσθεί η τυπική αφιέρωση του βρέφους στον Θεό, κατά το «παν άρσεν διανοίγον μήτραν άγιον τω Θεώ κληθήσεται» και για να προσφέρουν θυσία, που αποτελούνται από ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο μικρά περιστέρια.
Κατά τη μετάβαση αυτή, δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του ο υπερήλικος Συμεών.
Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν ήλθε να καταργήσει το Μωσαϊκό Νόμο, όπως ισχυρίζονταν οι Φαρισαίοι και Γραμματείς, αλλά να τον συμπληρώσει και να τον τελειοποιήσει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...