Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Τρίπολης

Η Τρίπολη αλλάζει μορφή και γίνεται πιο φιλική, με ποιότητα ζωής για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Το έργο της πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου της Τρίπολης είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τη σύμβαση σε ένα έτος.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης επιθεώρησε τις εργασίες που ξεκίνησαν αρχικά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και δήλωσε:

«Ξεκίνησαν οι εργασίες για το δεύτερο έργο των αστικών αναπλάσεων. Περιλαμβάνει τη πεζοδρόμηση των οδών Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη. Το έργο έχει προθεσμία ενός έτους ολοκλήρωσης αλλά ελπίζω ότι θα τελειώσουμε πολύ νωρίτερα.

Θα τοποθετηθούν και παγκάκια όπως και μικροί κάδοι απορριμμάτων ενώ στην Πλατεία Πετρινού θα τοποθετηθούν εντός των ημερών και 5 βυθιζόμενοι κάδοι χωρητικότητας 3000 λίτρων ο καθένας και οι οποίοι είναι ισοδύναμοι με 15 συμβατικούς κάδους. Ελπίζουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα λύσουμε το πρόβλημα της καθαριότητας και της εικόνας της πλατείας Πετρινού.

Προσπαθούμε να κάνουμε ωστόσο τις εργασίες τετράγωνο-τετράγωνο ώστε να δημιουργηθεί λιγότερη όχληση στον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Παράλληλα θέλω να σας ενημερώσω ότι αναδείχθηκε ανάδοχος για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Πλατείας Άρεως, το έργο που για γνωστούς λόγους καρκινοβατούσε εδώ και τρία χρόνια περίπου. Ελπίζουμε ότι και αυτό θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πήραμε την έγκριση και για το τρίτο έργο των αστικών αναπλάσεων από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το έργο αφορά τη δεύτερη φάση της πλατείας Άρεως . Ουσιαστικά είναι οι πεζοδρομήσεις προς το 9ο Δημοτικό Σχολείο , ο χώρος μπροστά στον Προφήτη Ηλία και οι περιμετρικοί δρόμοι του Δικαστικού Μεγάρου όπως και η προέκταση της οδού Τάσου Σεχιώτη μπροστά στην πλατεία Άρεως και μέχρι τη συμβολή με την οδό Παπαρηγοπούλου . Είναι προϋπολογισμός 1.370.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί στις 23 Οκτωβρίου. Στόχος είναι μέσα στο καλοκαίρι ,του επόμενου χρόνου , το κέντρο της πόλης να έχει ολοκληρωθεί ,να έχει αλλάξει μορφή.

Παράλληλα δουλεύουμε το θέμα της κυκλοφορίας των οχημάτων και της στάθμευσης ώστε να μπει η πόλη σε μια σωστή λειτουργία. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...