Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τριφυλία: 25 χρόνια κάθειρξη στον ληστή που έστελνε τα χρυσαφικά στην Αλβανία με δοχεία με λάδι!

Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενος, μέλος συμμορίας Αλβανών που "χτυπούσε" σπίτια ηλικιωμένων στην περιοχή της Τριφυλίας και έστελνε τα κλεμμένα χρυσαφικά στην Αλβανία, μέσα σε πλαστικά δοχεία με ελαιόλαδο.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι εξυπηρετούσε στις μετακινήσεις τους τους τρεις ληστές γιατί δεν είχαν αυτοκίνητο, χωρίς να γνωρίζει πως διαπράττουν ληστείες.

Όμως όπως κατέθεσε αστυνομικός, ο κατηγορούμενος μαζί με τρεις άλλους, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, φόρτωναν τα δέματα με το λάδι στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα - Αλβανία. Μάλιστα σταματούσαν το λεωφορείο στην προαιρετική στάση "Μπαγλαμαδάκια", ενάμιση χιλιόμετρο πριν το Καλό Νερό. Εκεί φόρτωναν το… εμπόρευμα και το έστελναν στην πατρίδα τους. Συνολικά η συμμορία διέπραξε 8 ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, από το Δεκέμβριο του 2011 έως και το Μάρτιο του 2012, οπότε και συνελήφθη ο κατηγορούμενος - ενώ οι άλλοι τρεις διέφυγαν.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, κάποιος κατήγγειλε στην Αστυνομία τις… περίεργες φορτώσεις στο λεωφορείο. Οι αστυνομικοί που έφτασαν με το περιπολικό στην στάση "Μπαγλαμαδάκια" είδαν έναν άντρα να περιμένει καθισμένος σε δύο πλαστικά δοχεία. Μόλις τους είδε έφυγε τρέχοντας, ενώ σε ελάχιστα λεπτά κατέφτασε και το λεωφορείο. Όταν σταμάτησε, κατέβηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος προσήχθη στο Τμήμα και μαζί τα δοχεία με το λάδι. Εκεί οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα χρυσαφικά, που η συμμορία των Αλβανών έκλεψε από ζευγάρι το οποίο είχε ληστέψει στην περιοχή.

Οι παθόντες ενημερώθηκαν και αναγνώρισαν τα χρυσαφικά. Επίσης ο αστυνομικός που κατέθεσε χθες, είπε πως ο κατηγορούμενος είχε δεχθεί τηλεφώνημα από άλλο μέλος της συμμορίας στις 4 το πρωί. Όταν έγινε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα ενεργοποιήθηκε η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ελαία, το ίδιο βράδυ που είχε γίνει στο χωριό ληστεία. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό, σε έρευνα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου βρέθηκε το διαβατήριο ενός εκ των ληστών. Διαπιστώθηκε επίσης, από τις σφραγίδες των διαβατηρίων, ότι ο κατηγορούμενος και ο ληστής που το διαβατήριό του βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, συνταξίδεψαν στην Αλβανία.

Οι παθόντες οι οποίοι κατέθεσαν χθες, είπαν ότι στα σπίτια τους έμπαιναν τρία άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα, αλλά κανένας δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορούμενου έναν από τους ληστές. Εκτός από μια ηλικιωμένη η οποία αναγνώρισε στο σουλούπι του κατηγορούμενου τον έναν από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της. Είπε, ωστόσο, ότι δεν είδε το πρόσωπό του και γι' αυτό δεν μπορεί να πει ότι ήταν ένας από αυτούς.

Η εισαγγελέας της έδρας, πάντως, επεσήμανε στην αγόρευσή της την πιθανότητα να μην υπήρχε τέταρτος στη συμμορία και ο κατηγορούμενος να ήταν ο τρίτος ληστής.

filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...