Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ολυμπιάδα Χορωδιών το 2016 στην Καλαμάτα

Η Ολυμπιάδα Χορωδιών σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο του 2016. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διοργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να φιλοξενηθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα περίπου 2.000 μέλη χορωδιών από διάφορες χώρες.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η φετινή αντίστοιχη διοργάνωση φιλοξενείται στη Ρίγα της Λετονίας, η οποία είναι και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. 


Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας μιλώντας χθες για το θέμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Καλαμάτα θα αναλάβει τελικά τη φιλοξενία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, πρόβα της οποίας μπορεί σε κάποιο βαθμό να χαρακτηριστεί και η φιλοξενία της Ολυμπιάδας Χορωδιών. Την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα θα βρεθεί κλιμάκιο του διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού Interkultur, που διοργανώνει την Ολυμπιάδα, το οποίο θα αποτελείται από Σουηδούς και Γερμανούς. Σημαντική είναι μάλιστα, όπως σημειώθηκε, η συμβολή του Θανάση Ψαρούλη, προέδρου της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, σε αυτή την προσπάθεια, δεδομένου ότι υπάρχει έντονο σουηδικό στοιχείο στη διοργάνωση, της οποίας προΐσταται ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Ινγκβαρ Κάρλσον.

Δ.Πλ. eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...