Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη [video]

Η καταγραφή της περιουσίας του ΕΟΠΥΥ έχει ξεκινήσει από το πρωί στην Τρίπολη, με σκοπό να παραδοθεί το κτίριο μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.


Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν πλέον λόγο να πηγαίνουν εκεί, αλλά να απευθύνονται στους συμβεβλημένους ιατρούς ή στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.



"Να μην κλείνει ραντεβού ο κόσμος, (το οποίο στοιχίζει 1 ευρώ ανά λεπτό!), δεν έχει κανένα νόημα πλέον, αν δεν θέλουν να πληρώσουν θα πρέπει οι ασθενείς να απευθύνονται στο νοσοκομείο, αλλιώς στα ιδιωτικά ιατρεία" δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου γιατρών του ΕΟΠΠΥ - πρώην ΙΚΑ, Παναγιώτα Κουρέτα.

Από τη Δευτέρα, παύει η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και αυτή η κατάσταση θα παραμείνει για τουλάχιστον ένα μήνα, μέχρι να περάσουμε στο νέο καθεστώς που προβλέπει το ΠΕΔΥ που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Ωστόσο στην Τρίπολη η καινούρια δομή δεν ξέρουμε ακόμα που θα βρίσκεται.

Οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα και θα αμείβονται σε αυτή τη μεταβατική περίοδο με το 75% του μισθού τους. Επίσης, πρέπει να κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες θα αποδέχονται τη μετάταξη τους σε οργανικές θέσεις των ΔΥΠΕ. Οι γιατροί πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και μετά να κριθούν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται για λογαριασμό του ΠΕΔΥ.

Μιλάμε για 25 γιατρούς και 40 επιπλέον εργαζόμενους στα πολυϊατρεία, για 8.500 άτομα πανελλαδικά!

Παρά το γεγονός ότι η απεργία τους διήρκησε 2,5 μήνες δεν εισακούστηκαν.

Ουσιαστικά και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν θα υπάρχει καμία δωρεάν φροντίδα στο νομό μας για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς στην Αρκαδία είναι μόνο 2-3 συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και αυτό γιατί δεν πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τις επισκέψεις, είπε η προεδρος. Για παράδειγμα δεν θα υπάρχει καθόλου παιδιάτρος!

"Η υγεία πεθαίνει, όποιος δεν έχει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη δεν θα ζήσει" δήλωσε χαρακτηριστικά η γραμματέας Σταυρούλα Παπαγεωργάκη, ενώ συμπλήρωσε ότι κλείνουν παράνομα τα ιατρεία, γιατί ούτε έχει δημοσιευθεί κάτι στο ΦΕΚ, ούτε έχουν πάρει τις διαπιστευτικές πράξεις.

Η τελική τους απόφαση είναι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, με ασφαλιστικά μέτρα και στην διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Το πρωί βρέθηκαν εκεί και στελέχη του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ στους εργαζομένους συμπαρίσταται και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...