Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Λιμενικός και απόστρατος αξιωματικός σε κύκλωμα ναρκωτικών στη Μεσσηνία

Πολυμελές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στο οποίο φέρονται ότι συμμετείχαν μεταξύ άλλων ένας λιμενικός και ένας απόστρατος αστυνομικός εξαρθρώθηκε στη Μεσσηνία με τη σύλληψη συνολικά 18 ατόμων ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται 80 άτομα.


Όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως χασίς και κοκαΐνη, στη Μεσσήνη, την Καλαμάτα, την Ανάληψη, το Πεταλίδι, την Πύλο, τους Γαργαλιάνους, την Τρίπολη, τον Πύργο και σε ευρύτερες περιοχές.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τα δώδεκα ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία λιμενικός, απόστρατος αστυνομικός, καθώς και έγκλειστος των φυλακών Ναυπλίου για ληστεία. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη εξήντα δύο άτομα

Ο δε λιμενικός που κατηγορείται για την υπόθεση και υπηρετούσε στην Πύλο τέθηκε σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την αστυνομία δύο από τα μέλη της οργάνωσης, για να νομιμοποιούν τα έσοδα, χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνες» δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων λάμβαναν αντικείμενα αξίας, όπως λίρες, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις plasma κ.λπ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, έγιναν περισσότερες από τριάντα έρευνες, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα 1 κιλό και διακόσια δέκα γραμμάρια χασίς, 4,6 γραμμάρια κοκαΐνης, τρία περίστροφα, τρία κυνηγετικά όπλα, αεροβόλο όπλο, ένα στιλέτο, δεκαεπτά φυσίγγια, 281 εκατοστά φυτίλι, 15 κιλά και 860 γραμμάρια πυρίτιδας, δύο πυροκροτητές, δύο φωτοβολίδες και το χρηματικό ποσό των 1.795 ευρώ.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...