Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 11,5 χρόνια φυλακή για τη ληστεία στη Eurobank


Σε 11,5 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Αλβανός, κατηγορούμενος για τη ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank πέρυσι τον Αύγουστο, στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα, με λεία 12.900 ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος φορώντας καπέλο τζόκεϊ, γυαλιά ηλίου και γάντια μπήκε στην τράπεζα με ένα πιστόλι, φώναξε "ληστεία!" και κατευθύνθηκε στο ταμείο. Πέταξε μια πλαστική σακούλα σούπερ μάρκετ στον ταμία και, αφού απείλησε τους πελάτες να πέσουν όλοι κάτω, πήρε τα χρήματα κι έφυγε. Ο διευθυντής της τράπεζας όμως τον κυνήγησε στα στενά πίσω από το κατάστημα. Εν τω μεταξύ, ο ταμίας είχε πατήσει το συναγερμό και σε ελάχιστο χρόνο κατέφτασαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στους οποίους ο διευθυντής έδειξε από πού διέφυγε ο ληστής. Επειτα ήταν θέμα χρόνου να τον βρουν και να τον συλλάβουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας από τους αστυνομικούς που έκαναν τότε τη σύλληψη, τον περασμένο Μάιο και ενώ υπηρετούσε πλέον στην Ασφάλεια τραυματίστηκε στο μακελλειό της οδού Ευριπίδου: Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει σε πολυκατοικία το κρησφύγετο ληστών τράπεζας, και όταν επιχείρησαν να μπουν μέσα οι ληστές βγήκαν με καλάσνικοφ και τους γάζωσαν.

Ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή στην οδό Ευριπίδου κατέθεσε χθες ως μάρτυρας για τη ληστεία στη Eurobank. Είπε ότι όταν έφτασαν στο σημείο μετά την κλήση που δέχτηκε η ομάδα του από το κέντρο είδαν έναν άντρα (σ.σ. το διευθυντή της τράπεζας) να τους φωνάζει "αυτός, αυτός" δείχνοντάς τους από πού πήγε ο κατηγορούμενος. Οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκε να ψάξουν αφού με τη βοήθεια του διευθυντή... έπεσαν πάνω στο ληστή, τον οποίο ακινητοποίησαν εύκολα. Πάνω του βρήκαν το πιστόλι και τα χρήματα που πήρε από την τράπεζα.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του και επικαλέστηκε ως δικαιολογία τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

eleftheriaonline.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...