Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Τον Ιανουάριο ο νέος διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης

Στις αρχές Ιανουαρίου θα είναι έτοιμα τα τεύχη του διαγωνισμού της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την προμήθεια εξοπλισμού του έργου των δύο φωτοβολταϊκών πάρκων στη Μεγαλόπολη. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ προσπαθεί να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για την κατασκευή των δύο πάρκων ισχύος 30 και 11 MW αντίστοιχα.

Τα δύο πάρκα θα αναπτυχθούν σε έκταση 2.000 στρεμμάτων σε σημείο όπου έχει εξαντληθεί ο λιγνίτης στο λιγνιτωρυχείο της Μεγαλόπολης. Επίσης η ΔΕΗ θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό και για την κατασκευή των δύο πάρκων. Η εταιρεία το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την μη υπογραφή σύμβασης με την JP Άβαξ που ήταν ο μειοδότης του πρώτου διαγωνισμού τον Αύγουστο του 2011.

Η ΔΕΗ θεωρεί ότι με την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα πετύχει καλύτερη τιμή. Φυσικά για να προχωρήσουν τα έργα θα πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, διαφορετικά η απόδοση του έργου, λόγω μειωμένης τιμής, δεν θα είναι μεγάλη.

Να σημειώσουμε ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης, όταν και εφόσον κατασκευαστεί, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, είχε ανακοινωθεί ως έργο το 2007 αλλά προσφυγές του κυνηγετικού συλλόγου και κατοίκων της Μεγαλόπολης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το “μπλόκαραν”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...