Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Παναργολικό αγροτικό συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται παναργολικό αγροτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή όλων των αγροτικών φορέων του νομού και τη συμπαράσταση των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Αργολίδας και του εμπορικού κόσμου.


Αυτή την ώρα οι αγροτοκτηνοτρόφοι πραγματοποιούν αυτοκινητοπορεία στην πόλη του Ναυπλίου και έχουν μπλοκάρει τον κόμβο της Ενδεκάτης, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στην αργολική πρωτεύουσα.


Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, από όλη την Αργολίδα, συγκεντρώθηκαν έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου και διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα φορολογικά μέτρα, ζητώντας να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις για τους αγρότες.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες ζητούν να ενισχυθούν οικονομικά για την ακαρπία της ελιάς και για τα εσπεριδοειδή, που έπαθαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, αλλά και γιατί η παραγωγή μένει αδιάθετη, αφού δεν υπάρχει ζήτηση των προϊόντων και δεν γίνεται εξαγωγή.

Οι αγρότες πέταξαν πορτοκάλια και φώναζαν συνθήματα για την απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων, ενώ στο πλευρό τους έχουν τους δημάρχους Ναυπλίου και Άργους, οι οποίοι έχουν βάλει λουκέτο στα δημαρχεία των δύο μεγάλων πόλεων της Αργολίδας, καθώς και εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους από τους εμπορικούς συλλόγους της Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μια γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου κανονίστηκε ραντεβού αντιπροσωπείας των αγροτικών φορέων της Αργολίδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη το μεσημέρι της Τρίτης για να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...