Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Tο έργο της υδροδότησης του Δήμου Άργους - Μυκηνών από την πηγή της Λέρνης

Συνέντευξη τύπου Τατούλη - Καμπόσου

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιηθηκε σημερα στο δημαρχείο του Άργους απο τν Περιφερειάρχη Πελοποννησου Π.Τατούλη και του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσου, παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλου για την υπογραφή ένταξης για χρηματοδότηση του έργου υδροδότησης Δήμου Άργους – Μυκηνών, από την πηγή της Λέρνης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15.664.533,66 €. Στο έργο αυτό, είναι εντεταγμένη και η ύδρευση του Δήμου Μιδέας, από την εποχή που ως αυτοτελής Καποδιστριακός Δήμος είχε ενταχθεί στο διαδημοτικό πρόγραμμα ύδρευσης. Έτσι, λύνεται και το γραφειοκρατικό κομφούζιο που παρεμπόδιζε την υδροδότηση του τ. δήμου Μιδέας μέσω της ΔΕΥΑΝ.

Το έργο αφορά την αναβάθμιση του υδροδοτικού συστήματος του Καλλικρατικού Δήμου Άργους – Μυκηνών συμπεριλαμβανομένου και μέρους του Δήμου Ναυπλίου (πρώην δήμος Μιδέας), που τροφοδοτείται από τις πηγές Λέρνης και Αμυμώνης, με την κατασκευή δικτύων για την υδροδότηση των δημοτικών ενοτήτων που προσαρτήθηκαν στον Δήμο με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης.

Αναλυτικά προβλέπονται τα παρακάτω:

Α. Αντικατάσταση του κύριου τροφοδότη μεταφοράς νερού από τις πηγές Λέρνης έως τη Δεξαμενή Αγ. Γεωργίου για την υδροδότηση όλων των πρώην δήμων που συνιστούν τον Καλλικρατικό δήμο Άργους -Μυκηνών και του πρώην δήμου Μιδέας. Το έργο έχει κατασκευαστεί και εκκρεμεί μέρος της αποπληρωμής του. Υπολείπεται η κατασκευή αγωγού Φ500, μήκους 166m προς τη Κεντρική Δεξαμενή του Αγ. Γεωργίου.

Β. Κατασκευή τροφοδότη αγωγού από το Α-Σ Άργους έως τις Δεξαμενές Αγ. Τριάδας και Ν. Ηραίου για την υδροδότηση των Δ.Ε. Μιδέα και Μυκηνών. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και εκκρεμεί μέρος της αποπληρωμής του. Υπολείπεται η κατασκευή αγωγού μήκους περίπου 800m.

Γ. Μελέτη συμπληρωματικών έργων και έργων εκσυγχρονισμού για την υδροδότηση των Δ.Ε. Άργους, Μυκηνών, Μιδέας και Κουτσοποδίου. Η μελέτη έχει ανατεθεί και βρίσκεται στη φάση εκπόνησης αυτής.

Δ. Κατασκευή των απαραίτητων έργων που θα προκύψουν από την εκπόνηση της παραπάνω μελέτης, που αφορούν στην αναβάθμιση του συνολικού ΗΜ εξοπλισμού των έργων υδροδότησης και στην επέκταση των δικτύων διασύνδεσης των Τ.Ε. της Δ.Ε. Μυκηνών.

Ε. Για την επίτευξη των ανωτέρω θα απαιτηθούν επιπλέον υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, αρχαιολογικές έρευνες και τέλος συνδέσεις των έργων με τα δίκτυα Ο.Κ.Ω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...