Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται ρύθμιση «ανάσα» για δάνεια πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Αφορά δάνεια που χορηγήθηκαν σε επαγγελματίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις των νομών που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2007 (Ηλεία, Λακωνία, Εύβοια, Αρκαδία, Αχαΐα και Μεσσηνία) 


Ρύθμιση «ανάσα» που δίνει αναστολή καταβολής οφειλόμενων δόσεων της περιόδου 2013-2014 για δάνεια που χορηγήθηκαν σε επαγγελματίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις των νομών που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2007 (Ηλεία, Λακωνία, Εύβοια, Αρκαδία, Αχαΐα και Μεσσηνία) ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου, το υπουργείο προωθεί ρύθμιση ώστε όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να ζητήσουν αναστολή των οφειλόμενων δόσεων υπό τον όρο ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους παραχθέντες τόκους ώστε να μην επηρεαστεί το ύψος της εγγύησης του Δημοσίου. Σημείωσε, δε, ότι η εγγύηση του Δημοσίου αφορά 8.868 επαγγελματίες και έχει συνολικό ύψος 727 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης των εγγυήσεων για τα συγκεκριμένα δάνεια λόγω περιορισμών που θέτει το κοινοτικό δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...