Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Εντοπίστηκε ομάδα Ρομά που εξαπατούσε ηλικιωμένες στην Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν, από την Ασφάλεια Καλαμάτας, μία ληστεία και δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα.


Δράστες των υποθέσεων αυτών θεωρούνται τρεις Ρομά, οι οποίοι αναζητούνται. Πρόκειται για ένα 45χρονο και δύο γυναίκες, 33 και 45 ετών, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και απάτη κατά συναυτουργία.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου το μεσημέρι στην Καλαμάτα, η ομάδα των Ρομά αρχικά προσέγγισαν μια ηλικιωμένη και προσπάθησαν να την εξαπατήσουν με το πρόσχημα δήθεν οφειλής συγγενικού της προσώπου. Όταν όμως η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την απάτη, με τη χρήση σωματικής βίας τής έκλεψαν χρυσαφικά και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η ομάδα των Ρομά είχε, την ίδια ημέρα, εξαπατήσει μια άλλη ηλικιωμένη, από την οποία είχε αποσπάσει χρήματα επίσης, με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου. Επιπλέον την επόμενη το πρωί, εξαπάτησαν ακόμη μια ηλικιωμένη γυναίκα, με το πρόσχημα τακτοποίησης φορολογικών εκκρεμοτήτων συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.

Σε βάρος των τριών Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...