Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΜΟΝΑΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΗ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Άκρως επικίνδυνο  φαίνεται να είναι το μονοπάτι που οδηγεί στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στην παραλία της Καραθώνας  στο Ναύπλιο. Ακριβώς  κάτω από τις σκάλες που οδηγούν στην εκκλησία έχει  υποχωρήσει το χώμα κι οι πέτρες με αποτέλεσμα το έδαφος  να είναι σαθρό. 


Επιτακτική είναι η ανάγκη να εξεταστεί από ειδικούς καθώς στο μέρος αυτό καθημερινά κάνουν την βόλτα τους ντόπιοι και ξένοι περιπατητές. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου ,στην οποία ανήκει και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου πρέπει άμεσα να φροντίσει για της ασφάλεια των πολιτών που επισκέπτεται το ναό. 


Το εκκλησάκι αυτό είναι πάρα πολύ παλιό και σύμφωνα με μαρτυρίες έχει χτιστεί την περίοδο της Ενετοκρατίας από κάποιο ναυτικό που κινδύνεψε το πλοίο του να βουλιάξει από την θαλασσοταραχή.

Αυτός έκανε τάμα στον Άγιο Νικόλαο  πως αν σωθεί θα χτίσει μία εκκλησία αφιερωμένη στο όνομα του. Έτσι κι έγινε ο καπετάνιος  αφού σώθηκε έχτισε την εκκλησία και αντί για νερό για την λάσπη χρησιμοποίησε κρασί ,αυτό ήταν και το εμπόρευμα του πλοίου.

Η εκκλησία από τότε στέκει ακοίμητος φρουρός για όσους μπαίνουν και βγαίνουν από το λιμάνι της πόλης. Ο χρόνος όμως φαίνεται πως έχει πληγώσει το εκκλησάκι ….

Γι αυτό θα πρέπει να εξετάσουν πιθανός ειδικοί γεωλόγοι το έδαφος για να δουν αν είναι εντάξει για τους επισκέπτες. Η εκκλησία γιορτάζει την άνοιξη στην ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου μιας και το χειμώνα στην εορτή του είναι δύσκολο να γίνει εορτασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...