Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Επεκτείνεται το Wi-Fi στην Καλαμάτα - 23 νέα σημεία

Είκοσι τρία σημεία στην πόλη και σε χωριά προτείνει ο Δήμος Καλαμάτας, για την εγκατάσταση κόμβων που θα παρέχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Οπως ανακοινώθηκε, «η πρόταση αυτή απεστάλη στο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαο Δασκαλάκη, μετά από πρόσκλησή του, με σκοπό τη δημιουργία ενός αξιόπιστου εθνικού δικτύου Wi-Fi προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».


Το έγγραφο ζητούσε από τους δήμους όλης της χώρας να υποδείξουν σημεία για την εγκατάσταση των κόμβων αυτού του δικτύου, με τον περιορισμό ότι αυτά δεν πρέπει να καλύπτονται από άλλες παρεμφερείς δράσεις και, επίσης, πρέπει να βρίσκονται σε οικισμούς με πληθυσμό μεγαλύτερο από 600 κατοίκους. Ο αριθμός των σημείων που αναμένεται να εγκριθούν για δήμους του μεγέθους του Δήμου Καλαμάτας είναι περίπου 12.

Ο Δήμος Καλαμάτας πρότεινε τα παρακάτω 23 σημεία για δωρεάν Wi-Fi:

Κεντρικός Λιμένας Καλαμάτας, χώρος υποδοχής κρουαζιερόπλοιων. Αεροδρόμιο. Νοσοκομείο. Μέγαρο Χορού. Παραλία Καλαμάτας (από Ανάσταση έως "Φιλοξένια"). Πλατείες Ταξιαρχών, Υπαπαντής, Οθωνος. Παραλία Μικρής Μαντίνειας - πάρκο Αλμυρού. Πεζοδρόμιο Αριστομένους από πλατεία Βασ. Γεωργίου μέχρι Δικαστήρια. Κεντρική πλατεία Αρφαρών. Πεζόδρομος Βαλαωρίτου. Πλατεία Αγίων Αποστόλων. Κολυμβητήριο. Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Πάρκο Λιμενικού. Κάστρο Καλαμάτας. Γήπεδο Μεσσηνιακού. Γήπεδα μπάσκετ - τένις στην οδό Νέδοντος. Πλατεία Θουρίας. Κτήριο ΔΗΠΕΘΕΚ. Νότιο τμήμα πάρκου στο Ανατολικό Κέντρο. Λέικα - τμήμα οδού Λεΐκων.

Ακόμα, γίνεται γνωστό ότι «3 νέοι κόμβοι του ασύρματου δικτύου του Δήμου Καλαμάτας εγκαταστάθηκαν αυτή την εβδομάδα και ήδη εμφανίζουν αξιοσημείωτη δραστηριότητα από πλευράς επισκεπτών. Οι κόμβοι αυτοί τοποθετήθηκαν στα δημοτικά καταστήματα, στις Τοπικές Κοινότητες Αλωνίων, Αριοχωρίου και Ασπροχώματος».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...