Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Στους δρόμους οι αγρότες της Αργολίδας

Στον δρόμο βγήκαν σήμερα οι αγρότες της Αργολίδας, ύστερα από κινητοποίηση που οργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αργολίδας, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αγία Τριάδα Μιδέας.

Στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορα σημεία του νομού με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.


Κύριο αίτημα των αγροτών, είναι ο νέος τρόπος φορολόγησής τους και ζητούν να αποσυρθεί το μέτρο αυτό, που όπως τόνισαν, στόχο έχει να τους χρεώσει όχι μόνο με επιπλέον φόρους, αλλά και «με μόνιμο μηνιάτικο σε λογιστή».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με αυτοκίνητα στα χωριά του αργολικού κάμπου, Πυργέλα, Δαλαμανάρα και κατέληξαν στο Ναύπλιο, όπου πραγματοποίησαν δίωρη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στην παραλιακή Ναυπλίου- Νέας Κίου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, προκειμένου να τα προωθήσει στην κυβέρνηση.

Οι αγρότες αποχώρησαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, επισημαίνοντας πως σήμερα έκαναν την αρχή και αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει στάση, θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, την προσεχή Παρασκευή η ΠΑΣΥ ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας αγροτοκτηνοτρόφων έξω από τις ΔΟΥ της Πελοποννήσου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...