Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μεσσηνία: Αντιδρούν οι κάτοικοι στην κατασκευή μονάδας απορριμμάτων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους - Με μαύρες σημαίες και πανό πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Τσακώνας – Καλού Νερού Μεσσηνίας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Καλλιρρόης και των γειτονικών χωριών της περιοχής, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην περιοχή.

Ομάδα κατοίκων της περιοχής πραγματοποίησαν και την Πέμπτη, με μαύρες σημαίες και πανό, συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Τσακώνας – Καλού Νερού Μεσσηνίας, στο ύψος του κόμβου της Καλλιρρόης, ενώ αργότερα πήγαν στον Μελιγαλά και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Οιχαλίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής συνεδριάζει στην Τρίπολη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με αντικείμενο την αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει καταθέσει η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Στο συμβούλιο αναμένεται να συγκεντρωθούν κάτοικοι τόσο από την Καλλιρρόη, όσο και από τα χωριά του Βαλτετσίου, που αντιδρούν κι εκεί στην δημιουργία Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια της Κορινθίας, της Αργολίδας και των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

Εν τω μεταξύ για την συνεδρίαση της Παρασκευής του περιφερειακού συμβουλίου, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, Νίκος Γόντικας, Νίκος Πατσαρίνος και Λάμπρος Μπούκλης, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...