Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αθωώθηκαν οι 48 μετανάστες για τα επεισόδια στο στρατόπεδο της Κορίνθου

Αθωώθηκαν από το τριμελές εφετείο Ναυπλίου οι 48 μετανάστες κρατούμενοι, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για τις αντιδράσεις τους στις συνθήκες κράτησης που αντιμετώπιζαν στο στρατόπεδο κράτησης της Κορίνθου, τον Απρίλιο του 2013. 


Οι μετανάστες κατηγορούνταν μεταξύ άλλων για στάση, βαριά σωματική βλάβη εναντίων αστυνομικών και διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας. 


Οι κατηγορίες δεν στηρίχθηκαν και αθωώθηκαν όλοι οι μετανάστες, εκτός από δύο, εκ των οποίων ο ένας καταδικάστηκε σε 4 μήνες για ελαφρά σωματική βλάβη και ο δεύτερος επίσης σε 4 μήνες για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Δεδομένου ότι έχει συμπληρωθεί το 12μηνο προσωρινής κράτησης, όλοι οι μετανάστες επιστρέφουν στην κατάσταση του κρατουμένου προς απέλαση.

Οι κρατούμενοι ήταν όλοι με χειροπέδες, ενώ για την υπόθεσή τους ορίστηκαν δύο συνήγοροι λίγο πριν τη δίκη, οι οποίοι είχαν μόλις μισή ώρα προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας. Χάρη στην κατανόηση του δικαστηρίου, έγιναν ξεκάθαρες οι συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο της Κορίνθου που ώθησαν τους μετανάστες να αντιδράσουν.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...