Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τρίπολη: Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Λάδωνα

Πιθανολογείται ότι ο θάνατος των ψαριών μπορεί να οφείλεται σε ρύπανση των νερών της λίμνης από απόβλητα τυροκομείου.


Χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα στην λίμνη Λάδωνα κι αυτό έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής.


Πιθανολογείται ότι ο θάνατος των ψαριών μπορεί να οφείλεται σε ρύπανση των νερών της λίμνης από απόβλητα τυροκομείου, κάποιας από τις μονάδες που λειτουργούν την χειμερινή περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης ή του ποταμού Λάδωνα, ή σε απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, αλλά ουσιαστικά επίσημα κανείς δεν γνωρίζει την αιτία που έχει προκαλέσει το θάνατο των ψαριών.

Το πρόβλημα αναδείχτηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη, ο οποίος σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή, κοντά στο φράγμα, χιλιάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στο νερό.

Ο κ. Γούργαρης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι έντονο και παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, χωρίς κανείς ουσιαστικά να έχει παρέμβει κι επέρριψε ευθύνες τόσο στον Δήμο Γορτυνίας, όσο και στην Περιφέρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ σημείωσε ότι, η Κτηνιατρική υπηρεσία γνωρίζει το πρόβλημα και την Τρίτη ιχθυολόγος πήγε στην λίμνη και πήρε δείγμα τόσο από το νερό, όσο και από τα νεκρά ψάρια και πραγματοποιεί ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει την αιτία που έχει προκαλέσει τον θάνατο ψαριών της λίμνης.

Ο κ. Γιαννακούρας πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα θα γνωστά στην Περιφέρεια την προσεχή Τρίτη και άμεσα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...