Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ

Μία τεράστια Ελληνική σημαία κυματίζει σήμερα στην Νέα Κίο, που κατασκευάστηκε με σκοπό την εθνική αφύπνιση των Ελλήνων όπως μας λέει ο κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, ένας από τους κατοίκους που συμμετείχαν στην κατασκευή της Σημαίας και θα αναρτάται σε κάθε επίσημη γιορτή και Εθνικές επετείους.


Η Ελληνική Σημαία αναρτήθηκε στην παραλία της Ν.Κίου, σήμερα παραμονή των Θεοφανίων, που γιορτάζονται με ιδιαίτερο τρόπο στο χωριό των προσφύγων της Μικράς Ασίας, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου κατά την αυριανή τελετή του Αγιασμού των υδάτων που σίγουρα θα συγκεντρώσει τα βλέμματα των επισκεπτών.

Η σημαία έχει πλάτος 8 μέτρα και μήκος 13 μέτρα και καλύπτει 120 τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σημαίες που κατασκευάστηκαν ποτέ, γιατί γενικότερα στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως το ρεκόρ κατέχει, η επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130… κιλών ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους.

Μέχρι το 1998 το ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης σημαίας στον κόσμο κατείχε η βραζιλιάνικη, επιφάνειας 300 περίπου τετραγωνικών μέτρων μικρότερη από την ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...