Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Αρκαδία: «Όχι» από γιατρούς και φαρμακοποιούς για την πληρωμή 1€ ανά συνταγή! [video]


Μεγάλη είναι η αντίδραση τόσο του Φαρμακευτικού, όσο και του Ιατρικού Συλλόγου στην Αρκαδία, για την πληρωμή 1 ευρώ σε κάθε συνταγή φαρμάκου από τους ασφαλισμένους.



Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασιλική Φράγκου ενημέρωσε ότι αυτό το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2012 με την πίεση της Τρόικα, όπως και η πληρωμή των 25 ευρώ για την εισαγωγή σε δημόσια νοσοκομεία. 


Μετά από πολλές αναβολές λοιπόν, έρχεται η στιγμή όπου αποφασίζεται και ανακοινώνεται από την κυβέρνηση ότι από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου θα αρχίσει να καταβάλλεται το ποσό αυτό από όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους.

Η άποψη του φαρμακευτικού συλλόγου είναι ότι το μόνο που θα επιτευχθεί με αυτή την ενέργεια είναι η επιβάρυνση της τσέπης του έλληνα ασφαλισμένου και ειδικά των χρόνια πασχόντων, οι οποίοι πρέπει να παίρνουν κάθε μήνα από 2 φάρμακα και άνω, δηλαδή να πληρώνουν επιπλέον τουλάχιστον 3 ευρώ! Βέβαια σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, από το μέτρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

"Η συμμετοχή του κάθε ασφαλισμένου πλέον, σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει και το 50 %" είπε χαρακτηριστικά η Β. Φράγκου! Υποστήριξε ότι οι φαρμακοποιοί καλούνται πλέον να κάνουν τους εισπράκτορες, την ίδια στιγμή που έχουν ήδη δεφτέρια με απλήρωτες συμμετοχές ασθενών και αυτό είναι ένα πρόσθετο βάρος για τους ίδιους, οι οποίοι ουσιαστικά θα κάνουν τους μεσάζοντες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης υποστήριξε με τη σειρά του ότι αυτό το μέτρο αποτελεί έναν φοροεισπρακτικό και αντιλαϊκό μηχανισμό και σκοπό έχει μόνο το μάζεμα χρημάτων.

Τέλος η Β. Φράγκου ενημέρωσε ότι ακόμα δεν τους έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα και είπε ότι τα πράγματα είναι ρευστά. Το ποσό του 1 ευρώ ανά συνταγή θα βγαίνει αυτόματα από το σύστημα.
 
kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...