Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίπολη: Κλοσάρ ζουν σε εγκατελειμμένα κτίσματα του σιδηροδρομικού σταθμού

Ρακένδυτοι άνθρωποι διαβιούν με τα απολύτως στοιχειώδη


Θορυβημένοι από την τριτοκοσμική εικόνα, που παρουσιάζουν τους 20 και πλέον μήνες οι χώροι γύρω από τον  σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης, είναι οι κάτοικοι της περιοχής και ο δήμος.

Ρακένδυτοι άνθρωποι συλλέγουν σκραπ και διαβιούν, με τα απολύτως στοιχειώδη, σε βοηθητικά κτίσματα του σταθμού.

Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή ανατολικής Πελοποννήσου τέθηκε εκτός λειτουργίας από τον Δεκέμβριο του 2010, σχεδόν αμέσως μετά το ατύχημα, που σημειώθηκε έξω από τον σταθμό του Αχλαδόκαμπου.

«Παρουσιάζεται εικόνα που δεν τιμά καθόλου την πόλη μας» σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής στον δήμο Τρίπολης, Ανδρέας Μπούρας, και προσθέτει: «Δεν γνωρίζω τι εθνικότητας είναι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό που θέλω να πω εγώ σαν αντιδήμαρχος είναι ότι ο χώρος ανήκει στην ΤΡΕΝΟΣΕ, προς την οποία εδώ κι ενάμιση χρόνο έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα να μας τον παραχωρήσει, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ανάπλαση και να εγκαταστήσουμε εκεί τα συνεργεία του δήμου, αναλαμβάνοντας και τη φύλαξη του χώρου, αλλά δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

Σε απάντησή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο προϊστάμενος Πελοποννήσου του ΟΣΕ, Δημήτρης Τζιβάρας, κάνει γνωστό πως κάποια κτίρια παραπλεύρως του σιδηροδρομικού σταθμού της Τρίπολης, έχουν ενοικιαστεί από την ΤΡΕΝΟΣΕ με διαγωνισμό σε εργολάβο, που συγκεντρώνει το άχρηστο υλικό από την Πελοπόννησο, και σ' αυτά μένουν εργάτες περισυλλογής scrap.

1 σχόλιο:

  1. Κυριε Μπούρα ψεύδεσαι ασυστόλως! Για ποιά ανάπλαση παραμυθιάζεις τους δημοτες; Θελατε να νοικιάσετε τις αποθήκες στα μηχανοστάσια για να παρκάρετε εκει τις σκουπιδιάρες του δήμου; Γιατι δεν το αναφερεις αυτό;;; Οσο για τη φύλαξη του χωρου, γιατί το τονίζεις συνεχώς οπου σταθεις κι οπου ερωτηθείς;; Σε ακουσα κ στη δημοτικη ραδιοφωνια κι εκει η κασσετα η ίδια.. Εχεις κάποιο πρόβλημα με τους υπάρχοντες φυλακες που απασχολεί ο ΟΣΕ; Μήπως εχουν δωσει καποιο δικαίωμα τα 2,5 χρονια που εργαζονται εκεί διαφυλάσσοντας στο ακέραιο ολον αυτο το χώρο μερα-νυχτα, χωρις να εχει κλαπεί το παραμικρό, κι εξυπηρετώντας αριστα τους πολίτες κ τους τουρίστες που έρχονται να τον επισκεφτούν; Γιατί τοσο μενος; Θελεις τοσο πολυ να στειλεις στα σπίτια τους τεσσερις εργαζόμενους του ιδιωτικού τομεα (συνεπώς απροστατευτους-ο νοών νοείτω) για να προσλάβεις αλλους τεσσερις ...δημοτικούς φύλακες; Τί ακριβώς δεν σας τιμά από την εικόνα του ΟΣΕ; Αναρωτιέμαι, εχεις επισκεφτει ο ιδιος προσωπικά τον χωρο; Γιατι εαν τον ειχες, θα εβλεπες ενα σταθμό πεντακάθαρο με τους κηπους του περιποιημενους κ κουρεμενους καλύτερα ακομα κι από το ..δημοτικό πάρκο της π.Αρεως. Κι ολα αυτα χωρις να υπάρχει κηπουρος κ μονιμη καθαριστρια, αλλα απο τον εναν εναπομειναντα υπαλληλο του ΟΣΕ μαζί με τους 4 φυλακες (που προσπαθεις μανιωδώς να αντικαταστησεις). Εχεις αραγε επικοινωνήσει με τον πανελλήνιο Συλλογο "Φιλων του Σιδηροδρομου"; Γιατί εαν ειχες θα διαφωνουσατε ως προς την εικόνα που παρουσιαζει ο Σταθμος στην υπόλοιπη Ελλάδα, οπου θεωρείται από τους πιο καλοδιατηρημενους κ καθαρούς! Οποτε πάντως σου περισσευει χρονος πέρνα ο ιδιος να ριξεις μια ματιά και αν συνεχίζεις να εχεις την ιδια γνωμη (περι ντροπιαστικης εικονας του Σταθμού) ο ενας από τους 4 φυλακες, σου δηλωνει οτι ο ίδιος απο μονος του, θα παει σπίτι του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...