Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Καλαμάτα: Συλλαλητήριο κατά της Χρυσής Αυγής από εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ

Συλλαλητήριο καταδίκης "της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής" με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα, από εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.


Κάλεσμα στο συλλαλητήριο απηύθυναν χθες, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Λάζαρος Λαζαρακόπουλος - μέλος της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, η Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου και ο Θεόδωρος Λυριντζής, αντιπρόεδρος και γραμματέας του Συνδικάτου υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα, αντίστοιχα. 

Ο κ. Λαζαρακόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε πως "Το φονικό στο Κερατσίνι πρέπει να αφυπνίσει, να ταρακουνήσει κάθε τίμιο λαϊκό άνθρωπο. Καμιά αυταπάτη για τους φασίστες". Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι "Η Χρυσή Αυγή, αυτή η ναζιστική συμμορία δεν πέταξε τώρα τη μάσκα. Δεν είχε ποτέ μάσκα" σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα πως: "Το ξέρουν στο Δήμο Καλαμάτας, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο δήμαρχος και ο λαλίστατος κ. Φωτέας, οι οποίοι στο όνομα της Δημοκρατίας έβαζαν πλάτη να γίνει το φεστιβάλ των χρυσαυγιτών στις 4 Αυγούστου, που με παρέμβαση του εργατικού λαϊκού κινήματος ακυρώθηκε".

Ο κ. Λυριντζής και η κ. Θεοδωροπούλου εξέφρασαν εκ μέρους τους σωματείου τους, αποτροπιασμό για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα "από τα «τάγματα εφόδου» της εγκληματικής, μαφιόζικης, νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή". Μεταξύ άλλων τόνισαν πως το λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα και οι φορείς και σημείωσαν την ανάγκη "να μην πιάσουν τόπο οι θρασύτατες απειλές της Χ.Α. ν΄ αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία οι οποιεσδήποτε προκλήσεις της".

Σε ανακοίνωση της Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρεται πως: "Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία". Και μεταξύ άλλων πως: "Οι εργαζόμενοι, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, θα απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουν να τρομοκρατούν. Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά. Να σβήσουν από προσώπου γης".

Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, με την οποία καταγγέλλεται η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα "από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής". Αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα πως "Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των ναζιστών, δολοφόνησαν άνανδρα έναν νέο, χτύπησαν για άλλη μια φορά μες στο σκοτάδι". eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...