Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νεμέα το θαύμα του αρχιστράτηγου Μιχαήλ , στο ομώνυμο μοναστήρι των αρχαγγέλων

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασε η  Νεμέα  το θαύμα του αρχιστράτηγου Μιχαήλ , στο ομώνυμο  μοναστήρι των αρχαγγέλων .


Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατώντας του Μητροπολίτη  Κορινθίας  κ. Παγκρατίου  ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο ,κατόπιν μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας πέριξ του μοναστηριού. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε  πολυαρχιερατική θεία  λειτουργία χοροστατούντος  του Μακαριότατου αρχιεπισκόπου των ΓΟΧ κ.κ Μακάριου , του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ευθυμίου και του οικείου Μητροπολίτη, Κορίνθου Νεμέας και Ξυλοκάστρου κ. Παγκρατίου. 

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Μακαριότατος κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς .Στο τέλος της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης κ. Παγκράτιος  ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του στο μοναστήρι των αρχαγγέλων.

Τέλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που ήρθε για να τιμήσει τον αρχιστράτηγο Μιχαήλ από κάθε μέρος της Ελλάδος , παρά την οικονομική κρίση.  Να σημειωθεί πως το μοναστήρι των αρχαγγέλων στην Αρχαία Νεμέα ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...