Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίπολη: Ζουν μέσα στα βαγόνια

Θορυβημένοι από την τριτοκοσμική εικόνα, που παρουσιάζουν τους 20 και πλέον μήνες χώροι πέριξ του σιδηροδρομικού σταθμού της Τρίπολης, είναι οι κάτοικοι της περιοχής και ο δήμος.


Ρακένδυτοι άνθρωποι συλλέγουν σκραπ (scrap) και διαβιούν, με τα απολύτως στοιχειώδη, σε βοηθητικά κτίσματα του σταθμού. Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή ανατολικής Πελοποννήσου τέθηκε εκτός λειτουργίας από τον Δεκέμβριο του 2010, σχεδόν αμέσως μετά το ατύχημα, που σημειώθηκε έξω από τον σταθμό του Αχλαδόκαμπου.

«Παρουσιάζεται εικόνα που δεν τιμά καθόλου την πόλη μας» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής στον δήμο Τρίπολης, Ανδρέας Μπούρας, και προσθέτει: «Δεν γνωρίζω τι εθνικότητας είναι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό που θέλω να πω εγώ σαν αντιδήμαρχος είναι ότι ο χώρος ανήκει στην ΤΡΕΝΟΣΕ, προς την οποία εδώ κι ενάμιση χρόνο έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα να μας τον παραχωρήσει, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ανάπλαση και να εγκαταστήσουμε εκεί τα συνεργεία του δήμου, αναλαμβάνοντας και τη φύλαξη του χώρου, αλλά δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

Σε απάντησή του ο προϊστάμενος Πελοποννήσου του ΟΣΕ, Δημήτρης Τζιβάρας, κάνει γνωστό πως κάποια κτίρια παραπλεύρως του σιδηροδρομικού σταθμού της Τρίπολης, έχουν ενοικιαστεί από την ΤΡΕΝΟΣΕ με διαγωνισμό σε εργολάβο, που συγκεντρώνει το άχρηστο υλικό από την Πελοπόννησο, και σ' αυτά μένουν εργάτες περισυλλογής scrap.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...