Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κίνηση αλληλεγγύης από δυο Βελγίδες για τα παιδιά στην Αργολίδα


Την αγάπη τους στα μικρά παιδιά της Αργολίδας θέλησαν να δείξουν έμπρακτα δυο γυναίκες από το Βέλγιο, η Denise Buysse και η Ann Van Herzeele που σήμερα έφεραν από την πατρίδα τους ρούχα και παιχνίδια και τα πρόσφεραν στην "Ιματιοθήκη της Αγάπης" που λειτουργεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο.  


Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από ένα μήνυμα στο facebook που ανάρτησε η φίλη τους Περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Γιούλα Λαπαθιώτη, με την οποία τους συνδέει φιλία χρόνων, όπου γινόταν έκκληση για συλλογή ρουχισμού.

Όταν λοιπόν έμαθαν πως γίνετε μια τέτοια προσπάθεια θέλησαν να βοηθήσουν ενεργά και να
δείξουν την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Έτσι με ένα μικρό δίκτυο συγγενών και φίλων μπόρεσαν και συγκέντρωσαν αρκετά ρούχα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη.


Σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 η  Ann και η Denise έκαναν έκπληξη στην φίλη τους Γ. Λαπαθιώτη όταν την πήραν τηλέφωνο και της είπαν: "...είμαστε Ελλάδα και έχουμε φέρει ενα αυτοκίνητο γεμάτο ρούχα και παιχνίδια".

Με χαρά η κ. Λαπαθιώτη και οι δυο βελγίδες μετέφεραν το φορτίο στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας μαζί με τον Κ.Δεσύλλα και παρέδωσαν τον ρουχισμό στις εθελόντριες της "Ιματιοθήκη της Αγάπης", όπου έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, όταν έμαθαν από πόσο μακριά ήρθε η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης.

Να πούμε εδώ πως οι δυο γυναίκες έχουν αγοράσει πρόσφατα σπίτι στην Ελλάδα δίπλα στο Ναύπλιο και γνωρίζουν από κοντά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, ενώ δήλωσαν πως στο Βέλγιο βλέπουν μόνο τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και την πολιτική
κατάσταση στην Ελλάδα και όχι τις επιπτώσεις που έχει η κρίση και η φτώχεια  στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...