Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ιδρύθηκε Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μεσσηνιακών Οργανισμών

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μεσσηνιακών Οργανισμών της Διασποράς (ΠΣΜΟΔ) είναι πραγματικότητα. Την περασμένη Κυριακή 28 Ιουλίου στην Καλαμάτα, στο χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (παλαιό στρατόπεδο), ολοκληρώθηκε η διαδικασία λειτουργίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας με την εκλογή της πρώτης της διοίκησης. Ιδρυτικά μέλη της Συνομοσπονδίας είναι η Παναυστραλιανή Ομοσπονδία Μεσσηνιακών Οργανισμών (ΠΟΜΟ) και η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής - Καναδά (ΠΟΑΚ).

 Το πρώτο Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας απαρτίζουν οι: Τάσσος Δημόπουλος (πρόεδρος), Γεώργιος Καλύβας (αντιπρόεδρος), Ρίκος Σούμπλης (γραμματέας), Χρήστος Κάργας (ταμίας), Γεώργιος Βλαχάκης (Δημοσίων Σχέσεων), Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, Ελένη Αρβανίτη, Ηλίας Κορομηλάς, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος (μέλη), Θεόδωρος Τζαλαλής, Παρασκευάς Σωτηρόπουλος (μέλη, ex-officio).

Πριν την εκλογή της πρώτης διοίκησης, εγκρίθηκε το καταστατικό της Συνομοσπονδίας ομόφωνα από τα μέλη των δύο ομοσπονδιών (ΠΟΑΚ και ΠΟΜΟ) που συμμετείχαν στο συνέδριο. Για την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής - Καναδά (ΠΟΑΚ) Ελένη Αρβανίτη, Ανδρέας Αρβανίτης, Γεώργιος Βλαχάκης, Βασίλειος Π. Γιαννέτος, Τάσσος Δημόπουλος, Κατερίνα Ηλιόπουλος, Βασιλική Καλύβας, Γεώργιος Καλύβας, Χρήστος Κάργας (αντιπρόεδρος ΠΟΑΚ), Σταύρος Μαθές, Βασίλειος Σπαράγγης, Θεόδωρος Τζαλαλής (πρόεδρος ΠΟΑΚ), Αθανάσιος Χρέππας, Γεωργία Χρέππας. Για την Παναυστραλιανή Ομοσπονδία Μεσσηνιακών Οργανισμών (ΠΟΜΟ): Γιάννης Λούγκαρος, Χρήστος Ρήγας, Αριστείδης Σούμπλης Αριστείδης (αντιπρόεδρος ΠΟΜΟ), Παρασκευάς Σωτηρόπουλος (πρόεδρος ΠΟΜΟ), Γεώργιος Τρουπάκης.

Στην αρχή του συνεδρίου, ο Τάσσος Δημόπουλος, ως προσωρινός πρόεδρος της  ΠΣΜΟΔ, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και σημασία της και τόνισε ότι οι Μεσσήνιοι έχουν προσφέρει διαχρονικά πολλά, μπορούν όμως μέσω και της Παγκόσμιας να προσφέρουν περισσότερα. Συγκινημένος αναφέρθηκε και στο ιστορικό της δημιουργίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, τονίζοντας με έμφαση ότι «ένα όνειρο ζωής που ξεκίνησε το 2001 στην Καλαμάτα από τα ιστορικά στελέχη της μεσσηνιακής ομογένειας Τάσο Κοκαλιάρη (Νέα Υόρκη), Λούη Αντωνόπουλο (Μόντρεαλ), τον υποφαινόμενο (Τορόντο) και τον Αριστείδη Σούμπλη (Μελβούρνη) ολοκληρώνεται σήμερα επιτυχώς».

Στο ιδρυτικό συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας παραβρέθηκαν ο κ. Μπλουγουράς διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και ο Ηλίας Μπάκας διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας. Και οι δύο χαιρέτησαν το συνέδριο και ευχαρίστησαν τους απόδημους Μεσσηνίους της Αυστραλίας: Ο κ. Μπλουγουράς για την εξ ολοκλήρου κατασκευή του 1ου Δημοτικού σχολείου και κ. Μπάκας για την ανακαίνιση και επέκταση του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας.
eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...