Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τρίπολη: Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση της οδού Γρ. Λαμπράκη


Ένα ακόμη μεγάλο έργο, η ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, πραγματοποιείται από τη δημοτική αρχή προς όφελος των δημοτών. Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: «Υπογράψαμε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, με τον κ. Γιώργο Κότσιφα, πολιτικό μηχανικό, εκπρόσωπο της “Κ/Ξ Γ. Κότσιφας – Ι. Καστανιά” το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου "Aνάπλαση οδού Γρηγορίου Λαμπράκη", ποσού 408.370 ευρώ.

Είναι ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει τη ριζική ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, από την Πλατεία Κολοκοτρώνη μέχρι τον περιφερειακό. Είναι ένας δρόμος στον οποίο εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και αποτελεί την κύρια οδό σύνδεσης του κέντρου της πόλης τόσο με τον περιφερειακό όσο και με τις εξόδους προς Σπάρτη αλλά πλέον και προς Καλαμάτα δεδομένου ότι ξεκίνησε η ολοκληρωμένη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου.

Στόχος είναι το έργο αυτό να τελειώσει μέσα στις συμβατικές προθεσμίες που είναι για 5 μήνες και χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ. Παράλληλα έχει υποβληθεί προς ένταξη και στο πρόγραμμα αναπλάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων που έχει ως Διαχειριστική Αρχή την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Η χρηματοδότηση σε κάθε περίπτωση είναι εξασφαλισμένη και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα δοθεί προς χρήση στους κατοίκους και θα αποτελέσει και ένα κύριο άξονα του αστικού ιστού της πόλης δεδομένου ότι ελπίζουμε ότι θα ενταχθεί στις ρυθμίσεις που θα γίνουν με την ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη που σύντομα θα παραλάβουμε.

Το έργο της ανάπλασης της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη περιλαμβάνει φυτεύσεις και κιγκλιδώματα που θα προστατεύουν τα πεζοδρόμια. Μιλάμε για πλήρη αποκατάσταση των πεζοδρομίων και θα περιοριστεί και λίγο το πλάτος του οδοστρώματος με σκοπό τα πεζοδρόμια να είναι παντού δυο μέτρα για να μπορούν να εξυπηρετούν και άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης θα έχει πλάκες για άτομα με προβλήματα όρασης και φυσικά θα γίνουν εργασίες για καινούργιο φωτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...