Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΚΑΠΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτής του Αγίου Αθανασίου στο μικρό αλλά γεμάτο αγάπη εκκλησάκι στην Πρόνοια Ναυπλίου. 

Το παρών τους έδωσαν πολύς κόσμος ,μιας και το εκκλησάκι που είναι εσωτερικά στο ΚΑΠΗ είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αθανάσιο. Πρόκειται για ένα εκκλησάκι που φτιάχτηκε για τις ανάγκες των ηλικιωμένων ανθρώπων. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Πατέρας Ιωάννης Παπαϊωάννου ,ο οποίος και μίλησε για την ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Αγίου της Ορθοδοξίας.

Αθανάσιος Αλεξανδρείας
Ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας, Μέγας Αθανάσιος ή Άγιος Αθανάσιος (περ. 298[1] – 2 Μαΐου 373) ήταν Χριστιανός επίσκοπος και Πατριάρχης Αλεξανδρείας της Αιγύπτου κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Τιμάται ως άγιος τόσο από την Ανατολική Ορθόδοξη όσο και από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. 

Αποτελεί έναν από τους τέσσερις μεγάλους Πατέρες της Ανατολικής εκκλησίας και έναν από τους 33 Πατέρες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Από πολύ νέος έδειξε την πνευματική κλίση του. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της διδασκαλίας του Αρείου που χαρακτηρίστηκαν αιρετικές. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...