Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ποδαρικό με νέα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα

Με νέα διόδια κάνει ποδαρικό η νέα χρονιά για τους οδηγούς του Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα με την λειτουργία του μετωπικού σταθμού στη Βελιγοστή και των πλευρικών σταθμών στο κόμβο Παραδείσια. 

Η νέα τιμολογιακή πολιτική ισχύει από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου διαμορφώνοντας το κόστος για τα ΙΧ στο μεν μετωπικό σταθμό στα 1,20 ευρώ στους δε πλευρικούς (έξοδος στο ρεύμα προς Αθήνα και έξοδος με κατεύθυνση την Καλαμάτα) στα 0,50 ευρώ.

Οι αντίστοιχες τιμές για τα φορτηγά (έως 2-3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα) είναι 3,10 ευρώ και 4,30 (για φορτηγά με 4 ή περισσότερους άξονες  διαμορφώνονται και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα) ενώ για τα πλευρικά διόδια 1,80 και 2,60 ευρώ αντίστοιχα. 

Τα νέα διόδια θα εισπράττονται από την κοινοπραξία Μορέας, στην οποία παραδόθηκε παραμονές Χριστουγέννων μετά από περιπετειώδεις διαδικασίες το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα που κατασκευαζόταν ως δημόσιο έργο.

Η χρέωση στο μετωπικό σταθμό διοδίων Βελιγοστής αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λεύκτρου-Τσακώνας/Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου του μήκους 700μ. αυτοκινητοδρόμου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς επίκεινται σε ένα χρόνο η παράδοση μεταλλικής γέφυρας. Μέχρι τότε θα λειτουργεί προσωρινή παράκαμψη.

Αντίστοιχα, στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων η χρέωση αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Παραδεισίων και Τσακώνας/Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου και πάλι του παρακαμπτόμενου μήκους.

Για κάθε μία από τις κατηγορίες οχημάτων που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης, οι τελικές τιμές διαμορφώνονται ως ακολούθως:


ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΜΕΤΩΠΙΚΟΣ ΒΕΛΙΓΟΣΤΗΣ
ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ
Κατηγορία οχήματος
Προς Αθήνα
Προς Καλαμάτα
Έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα
Είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα
1 - Δίκυκλα, τρίκυκλα
€ 0,80
€ 0,80
€ 0,50
€ 0,50
2 - Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ.
€ 1,20
€ 1,20
€ 0,70
€ 0,70
3 - Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€ 3,10
€ 3,10
€ 1,80
€ 1,80
4 - Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€ 4,30
€ 4,30
€ 2,60
€ 2,60
                                                                                                                                       
Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...