Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Άργος: Συγκέντρωσαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ με τίτλο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ», συγκέντρωσαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό σήμερα Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο Άργος, στην πλατεία Αγίου Πέτρου. 

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, που συγκεντρώθηκε παραλήφθηκε από ιατρούς και εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Άργους και θα διανεμηθεί μέσω του κοινωνικού φαρμακείου. 

Σημειώνεται πως στο Κοινωνικό Φαρμακείο και στο κοινωνικό ιατρείο που πρόκειται να λειτουργήσει θα απασχοληθούν εθελοντές σε συνεργασία με τον Ιατρικό και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους.

Θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους, 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει, 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει. 

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, θεωρείται, πλέον, αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Στόχοι του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, εκτός από την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες, είναι η πρόληψη νοσημάτων και η ενημέρωση μέσω δράσεων που θα οργανώνονται και θα υλοποιούνται με τη συνεργασία και άλλων φορέων.

Από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο θα χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε όσους αδυνατούν να τα προμηθευτούν, αλλά και υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...