Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μυθική δωρεά πάνω από 600.000 ευρώ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης!

Μετά από πάρα πολλά … επεισόδια και δυσκολίες, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, έπεσαν τελικά οι υπογραφές για την  μεγάλη δωρεά της Γιαννούλας Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.


Η κυρία Γκουντάνη προχώρησε σε μία δωρεά 600.000 € προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, προκειμένου να λειτουργήσει σύγχρονο αιμοδυναμικό τμήμα.

Αυτή τη στιγμή λείπει ένα σύγχρονο αιμοδυναμικό τμήμα στα πλαίσια λειτουργίας του καρδιολογικού τμήματος, για να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες μέχρι τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα (πλην ορισμένων στην Καλαμάτα).

Το αιμοδυναμικό θα καλύπτει περιστατικά για όλη την Πελοπόννησο και στόχος είναι να λειτουργήσει και να σώσει πολλές ζωές.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που σώζει ζωές, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Η ίδια περίμενε πάνω από δύο χρόνια για να γίνει η αποδοχή της δωρεάς και πρόσφατα είχε δώσει καταληκτική ημερομηνία για τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Ευτυχώς, οι εξελίξεις ήταν θετικές και το πρωί της Παρασκευής μπήκαν οι υπογραφές για αυτή τη μεγάλη δωρεά, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκου Χρόνη, της δωρήτριας Γιαννούλας Γκουντάνη (μαζί με τη νόμιμη εκπρόσωπό της κα. Αντωνοπούλου και τον δικηγόρο της κο. Σαμπράκο), του ειδικού συμβούλου του Υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Βαλασόπουλου, του πρώην Υπουργού Υγείας και βουλευτή Αρκαδία, Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, του Παναγιώτη Καραφωτιά από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και μέλους της Διοίκησης του Νοσοκομείου και άλλων.

Πλέον, το μεγάλο στοίχημα είναι η επάνδρωση του αιμοδυναμικού για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, κάτι που έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή η Γ. Γκουντάνη.

Εντός των επόμενων ημερών, θα ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού σε ιδικό χώρο του Νοσοκομείου, στην είσοδο του όπου θα υπάρχει μαρμάρινη πλάκα με τον όνομα του δωρητή.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Χρόνης είπε για την Γ. Γκουντάνη ότι είναι μία Ελληνίδα ευεργέτης και αληθινή πατριώτισσα και τόνισε ότι η δωρεά έγινε στη μνήμη του αειμνήστου συζύγου της, Κωνσταντίνου.

kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...