Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Πύλη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου για 2.500 φοιτητές από την Πελοπόννησο στην Τρίπολη!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης (27/12/2013) συζητήθηκε και πάρθηκε απόφαση για τη μίσθωση του κτιρίου του Πετροπουλείου Κληροδοτήματος (φωτογραφία) επί της Πλατείας Πετρινού, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.


Σε πρώτη φάση, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ανακοίνωσε ότι θα γίνει μίσθωση του κτιρίου από το ΕΑΠ με μίσθωμα 5.800 ευρώ, για ένα έτος και όταν περάσει ο πρώτος χρόνος, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σκοπεύει να λειτουργήσει μία πύλη από την οποία θα εξυπηρετούντα όλοι οι φοιτητές του ΕΑΠ από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Πρόκειται για περίπου 2.500 φοιτητές οι οποίοι θα έρχονται πλέον στην Τρίπολη και δεν θα απαιτείται να πηγαίνουν στην Πάτρα, για να εξυπηρετηθούν, γεγονός που θα φέρει κόσμο στην πόλη.

Επίσης, μέσα από αυτή την πύλη, να γίνουν κάποια διαδικτυακά μαθήματα, ενώ το ΕΑΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει δύο υποτροφίες κάθε χρόνο για δημότες της Τρίπολης.

Στόχος είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2014. Όποιες εργασίες χρειαστούν, θα τις αναλάβει οικονομικά το ΕΑΠ.

Τη σκέψη ότι ίσως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά και να φέρει περισσότερα χρήματα στο δήμο, επειδή το Πετροπούλειο βρίσκεται σε περιοχή που έχει πάρει μεγάλη αξία είπε ο Πέτρος Καλτεζιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...