Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Στο ΕΣΠΑ η ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το σχολείο είναι ιδιοκτησίας του δήμου Τρίπολης και έχει εμβαδό 2.074,55 τ.μ.. Περικλείεται από ανώνυμη οδό και πεζοδρόμους και βρίσκεται στο Ο.Τ 755 της Επέκτασης Σταδίου.

Μπροστά του βρίσκεται χώρος πρασίνου που εξασφαλίζει απόσταση από την περιφερειακή οδό, πλάτους 17 μ. για αποφυγή ηχορύπανσης και έκθεσης των μαθητών σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στεγάζεται σήμερα στο χώρο της Ακαδημίας και η ανάγκη μετεγκατάστασής του προέκυψε λόγω ανεπάρκειας χώρων και παλαιότητας του υπάρχοντος κτηρίου.

Η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε για το νέο σχολείο αφορά σε διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 1244 τ.μ. με έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που λειτουργεί και σαν κλειστός χώρος άθλησης, γραφεία διδασκόντων, βιβλιοθήκη, μικρό ιατρείο καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Επίσης υπάρχει τμήμα υπογείου όπου θα βρίσκονται το λεβητοστάσιο- μηχανοστάσιο, δεξαμενή νερού και αποθηκευτικοί χώροι.

Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, βρύση, πέργκολα και ελευθέρους χώρους για να φιλοξενεί τους μαθητές.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ με μελέτη προσβασιμότητας. Για το λόγο αυτό υπάρχει και ανελκυστήρας και ειδικοί χώροι υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...