Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κέρασαν τους Γάλλους στο Παρίσι καγιανά, χυλοπίτες και τραχανά

Επίδειξη και κέρασμα Πελοποννησιακής κουζίνας στο χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) του Ελληνικού Περιπτέρου ήταν το χάπενινγκ που ενθουσίασε τους Γάλλους που επισκέφθηκαν την... Διεθνή Έκθεση Sial στο E εκθεσιακό Πάρκο Nord Villepinte, στο Παρίσι.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευθούν καγιανά με σύγκλινο, χυλοπίτες με κόκκορα, παραδοσιακό τραχανά, μήλα τηγανητά, Πελοποννησιακά κρασιά και πολλές άλλες λιχουδιές της Πελοποννήσου.

Επίσης Έλληνας γευσιγνώστης μεταξύ άλλων ενημέρωσε σε ειδική εκδήλωση Γάλλους δημοσιογράφους και blogger γαστρονομίας για τις ποικιλίες των Πελοποννησιακών τροφίμων και ποτών.

30 Πελοποννησιακές εξαγωγικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση Sial στο Eκθεσιακό Πάρκο Nord Villepinte, στο Παρίσι. Φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της περιφέρειας, εντός του ελληνικού περιπτέρου του Ο.Π.Ε.Ε.

Οι Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να συναντηθούν με εισαγωγείς από όλο τον κόσμο αλλά και να λάβουν τεχνογνωσία για τις διεθνής τάσεις από τα περίπτερα των ανταγωνιστών τους.

Στα πλαίσια της συμμετοχής έγινε ενημέρωση του επαγγελματικού κοινού με εξειδικευμένο προσωπικό για τα Πελοποννησιακά προϊόντα, δοκιμές σε πάγκους γευσιγνωσία λαδιού και οίνου, φέτας, μελιού, σύκου στο χώρο της Πελοποννήσου. Ενώ οι παρευρισκόμενοι Πελοποννήσιοι εξαγωγείς προχώρησαν σε επιχειρηματικά ραντεβού εντός του διαμορφωμένου χώρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επικεφαλής της Πελοποννησιακής αποστολής στην έκθεση Sial ήταν η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωνσταντίνα Νικολάκου.moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...