Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Στην Αθήνα οι έμποροι της Πελοποννήσου

Με μισθωμένα πούλμαν ανέβηκαν στην Αθήνα οι έμποροι της Πελοποννήσου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εμπορικών τους συλλόγων κλείνοντας τα καταστήματά τους και διαδηλώνοντας στο «Πανεμπορικό Συλλαλητήριο».

Οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι από την αρχή της εβδομάδας φρόντισαν να ενημερώσουν τα μέλη τους για τα μισθωμένα λεωφορεία που διέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για την διευκόλυνση της μεταφοράς τους στην Αθήνα.

Παράλληλα για όσους μείνουν στις πόλεις τους καλούνται από τους τοπικούς συλλόγους και από τη ΓΣΕΒΕΕ να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους και να συμμετέχουν στις τοπικές διαδηλώσεις που διοργανώνονται. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμα και τα περίπτερα, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος.

Από την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

Με επιτυχία έγινε χθες η απεργία των δημοσιογράφων, αφού δεν μετέδωσαν ειδήσεις τα τοπικά ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις καθώς και τα μεγάλα portal της Πελοποννήσου. Τριήμερη πανελλαδική αποχή ξεκίνησαν από την Τετάρτη οι δικηγόροι.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη, με την 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς κ.ά.
moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...