Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μάθημα τιμιότητας από εστιάτορα στη Μεσσηνία

Ο εστιάτορας καθάριζε το τραπέζι στο οποίο λίγη ώρα πριν είχε σερβίρει ένα ζευγάρι Ρώσων τουριστών, όταν βρήκε ένα διαφανές σακουλάκι με 650 ευρώ, τα οποία και έσπευσε να επιστρέψει στους ξεχασιάρηδες τουρίστες


Καλύτερη διαφήμιση για την ελληνική φιλοξενία δεν θα μπορούσε να κάνει ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας στην Μαραθόπολη Τριφυλλίας στη Μεσσηνία, που έδωσε τρανό παράδειγμα εντιμότητας όταν βρήκε και παρέδωσε το χρηματικό ποσό που ξέχασε ένα ζευγάρι αλλοδαπών πελατών του!

Ο εστιάτορας καθάριζε το τραπέζι στο οποίο λίγη ώρα πριν είχε σερβίρει ένα ζευγάρι Ρώσων τουριστών, όταν βρήκε ξεχασμένο πάνω σε μια καρέκλα ένα διαφανές σακουλάκι με αρκετά χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 650 ευρώ. Δεν σκέφτηκε, όμως, ούτε στιγμή να τα κρατήσει… Αντίθετα, γνωρίζοντας σε ποιο ξενοδοχείο διέμενε το ζευγάρι, έτρεξε αμέσως να τους επιστρέψει τα χρήματα!

Οι Ρώσοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον ταβερνιάρη να τους παραδίδει τη σακούλα με τα χρήματα. Αν και αρχικά απλώς τον ευχαρίστησαν σαστισμένοι, το ίδιο βράδυ επέστρεψαν στην ταβέρνα φέρνοντας μαζί τους μία… τούρτα και ένα φάκελο με 100 ευρώ τα οποία του έδωσαν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και βραβείο για την τιμιότητά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...