Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Γιος μετανάστη από την Τρίπολη ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους εργένηδες του Σίδνεϊ

Μαρκ Μπούρης
Τρεις ομογενείς περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δέκα αυτοδημιούργητων πλουσιοτέρων «εργένηδων» του Σίδνεϊ που δημοσιεύει η εφημερίδα Daily Telegraph

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο John Symond, γιος Λιβανέζων μεταναστών και με περιουσία άνω των 490 εκατ. δολαρίων, ωστόσο στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής Νίκος Πολίτης.

Πρόεδρος της ομάδας ράγμπι «Sydney Roosters» ο κ. Πολίτης στην ηλικία των 70 χρόνων είναι, επίσης, ιδιοκτήτης 100 αντιπροσωπειών αυτοκινήτων αλλά και αρκετών ακινήτων.

Στην πέμπτη θέση, μετά τους John Singleton και Neville Crichton, βρίσκεται ο Μαρκ Μπούρης, που ασχολείται με εταιρεία παροχής στεγαστικών δανείων. Ο κ. Μπούρης είναι γιος Έλληνα μετανάστη από την Τρίπολη που είχε εργοστάσιο καθαριότητας. Σπούδασε λογιστική και στη συνέχεια νομική.

Αμέσως μετά και στην έκτη θέση, βρίσκεται ο Τεό Ονισφόρου. Έχοντας χτίσει την καριέρα του ξεκινώντας να εργάζεται ως δικηγόρος, και συγκεκριμένα ως επικεφαλής διαχειριστής των επενδύσεων για την εταιρεία του Αυστραλού μεγιστάνα Kerry Packer, την Consolidated Press Holdings στη δεκαετία του 1980 και του '90, ο Ονισφόρου πριν από περίπου 15 χρόνια άλλαξε τομέα και έγινε κτηνοτρόφος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...